Featured

Welke van deze 6 spin-offs van 'Star Wars: The Rise of Skywalker' moet werkelijkheid worden?

Welke van deze zes opties zie jij wel zitten?

door Bram de Groot om 11:24 in Featured
Ongeveer een jaar geleden verscheen met Star Wars: The Rise of Skywalker de laatste film in de Skywalker Saga in de wereldwijde bioscoopzalen. De film zorgde door heel wat nieuwe personages en wendingen in de Saga uiteraard weer tot veel discussie.

Hieronder zes potentiële spin-offs die er zouden kunnen verschijnen. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden. Welke zou jij kiezen, of zie jij liever een ander verhaal uitgelicht?

Star Wars: The Stormtrooper Rebellion

In The Rise of Skywalker werd er gehint naar dat er veel meer Stormtroopers in opstand zijn gekomen. Dus niet alleen John Boyega's Finn. Ook Jannah van actrice Naomi Ackie en haar team blijken oud-Stormtroopers.

Jedi-training Leia

Mogelijk ook interessant zou een blik zijn op de Jedi-training van Leia, door haar broer Luke Skywalker. Uiteraard zou dit dan met andere acteurs moeten zijn. Mark Hamill is ondertussen al flink wat ouder en Carrie Fisher overleed enkele jaren geleden.

Luke en Lando's jacht op de Sith

Voor The First Order echt ontstond vanuit de resten van de Empire gingen Luke Skywalker (Hamill) en Lando Calrissian (Billy Dee Williams) op onderzoek uit naar een duistere nieuwe verstoring in de Force. Ook nu zijn de acteurs te oud om de personages opnieuw te spelen. Donald Glover was al eens te zien als Calrissian in Solo en wie weet zien we ook nog eens een andere acteur als Luke Skywalker.

Jannah & Lando

Een interessant verhaal zou mogelijk ook de relatie tussen de reeds genoemde personages Jannah en Lando zijn. Zo wordt in de film al een beetje gezinspeeld op dat Jannah de dochter is van Lando. Ook nu zijn er al acteurs om een spin-off vorm te geven.

Palpatine en zijn First Order

Een meer duistere spin-off zou kunnen gaan over het ontstaan van The First Order. Want hoe wist Palpatine (Ian McDiarmid) alles op de achtergrond naar zijn hand te zetten? En hoe zit het nou exact met de motieven van de superschurk en het opgroeien van Rey?

Poe Dameron

Uiteraard kunnen er ook spin-offs gemaakt worden rond specifieke personages. Misschien is Poe Dameron van Oscar Isaac een optie. In The Rise of Skywalker wordt duidelijk dat hij de personages Zorii Bliss (Keri Russell) en Babu Frik kent van eerdere avonturen.


Deze potentiële spin-offs staan los van de mogelijke vervolgfilms die zouden kunnen verschijnen. Uiteraard zou er ook nog een vervolgfilm gemaakt kunnen worden over Rey Skywalker van Daisy Ridley.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Ik zou denken dat 'broom boy' wel de makkelijkste opzet voor een spin-off is. Compleet nieuw personage, nieuwe omgeving enz. zonder raakvlakken met alles wat ze op dat moment al kapot geschreven hebben.
Onder hierboven genoemde ideeën zit er niet één waarvoor ik naar de bioscoop zou gaan.
Door al die wendingen en personages die de kijker allemaal maar voor lief moet nemen hebben ze een distantiëring gekweekt die er voor gezorgd heeft dat je je totaal niet meer betrokken voelde bij de karakters of het verhaal.
Het hele gebeuren op het einde had een epische climax moeten zijn maar is verzand in een 'ok, het zal wel' moment.
De makers hebben gefaald met deze trilogie weer iets neer te zetten dat in de buurt kwam van de originele trilogie qua hype, fanbase en omzet van merchandise.
Ze hebben de 'oude' helden waar iedere fan van hield laten sterven en er zielloze marionetten voor in de plaats gegeven.
Het is te sneu voor woorden dat je na het zien van bijna 8 uur film meer geïnteresseerd bent in een karakter dat 10 seconden in beeld is geweest dan in één van de hoofdpersonen waar je normaal gesproken toch een soort van band mee zou moeten hebben ontwikkeld. Als de schrijvers tenminste een idee hadden gehad waar ze mee bezig waren.

TwinsA

Avatar

Palpatine en zijn First Order mag er gerust komen, en het mag gerust 16+ worden, een beetje meer duister in de SW mag gerust komen, misschien zal dit een bepaald publiek aantrekken.

Artificialis

Avatar

Eén van de grootste problemen van de Retro Star Wars trilogie is dat ze teveel aan de originele trilogie hebben vastgehouden. De domste fout die nu gemaakt kan worden is dat de nieuwe films op VII, VIII en IX gaan voortborduren.
Spring liever een aantal eeuwen vooruit naar een wereld waarin de Jedi en Sith weer grote organisaties geworden zijn. The Last Jedi en The Rise of Skywalker zijn een teleurstelling waarvan zo snel mogelijk afstand genomen moet worden.

Monojaxx

Avatar

Ik zie liever een trilogie over de oorsprong en dood van BB8.

Roeltje

Avatar

Een film over Stormtrooper rebellie als prequel van The Force Awakens klinkt eigenlijk als een fantastisch idee.

Cast John Boyega opnieuw, maar met een nieuwe acteur als hoofdrol. Finn kan dan de gene van de groep zijn die juist nog wel in de heil van de Order gelooft, en steeds meer gaat twijfelen. Er is mogelijkheid tot meer uitwerken van de First Order en hoe Snoke de boel heeft bestiert. Kan een Rogue One achtige oorlogsfilm worden die zowel de sequels wat beter maakt, terwijl het een heel erg op zichzelf staand verhaal is.

Een Poe Dameron/Zori verhaal kan ook leuk worden, omdat je nog vrij veel kanten op kan. En geeft de mogelijkheid om Babu Frik als populaire sidekick te hebben.

Andere gave optie is een mozaiek serie op disneyplus die bijvoorbeeld 'Tales of the New Republic' heet met een zooitje verhalen, van Xwing piloten/First Order officiers of Snoke/Stormtroopers/Zori Bliss en Poe/Lando op een missie/Het leven op Jakku etc. Een soort short story collage serie. Wel duur want je moet veel acteurs casten (maar zou eventueel ook in animatie kunnen)

Trend34

Avatar

Helemaal met je eens artifficialis.

NieuwsFilm

meest populair