'The Silencing' - Game of Thrones-acteur in prima dertien-in-een-dozijn actiethriller [Blu-ray]

Nikolaj Coster-Waldau en Annabelle Wallis in een snelle actiethriller.


Bekijk de afbeeldingRegie: Robin Pront | Cast: Nikolaj Coster-Waldau, Annabelle Wallis, Zahn McClarnon, Hero Fiennes-Tiffin, Melanie Scrofano, Daina Barbeau, e.a. | Speelduur: 94 minuten | Bioscooprelease: geen | Recensie: geen

Acteur Nikolaj Coster-Waldau kennen de meeste mensen als het personage Jaime Lannister uit de HBO-serie Game of Thrones. Maar hij speelt uiteraard in meer series en films. Zo was hij te zien in Gods of Egypt en Shot Caller. Dit jaar dook hij op in de actiethriller The Silencing, ook met Peaky Blinders-actrice Annabelle Wallis.

Het verder erg onbekende The Silencing van regisseur Robin Pront miste zoals zovele films de bioscooprelease en kwam daardoor rechtstreeks uit via Video on Demand. Er werd slechts zo'n 1,5 ton in de States opgehaald.

Bij de critici deed The Silencing het erg zwak en staat op 18% op Rotten Tomatoes, met een iets betere 4.90/10 als gemiddelde beoordeling. Het publiek lijkt juist weer een stuk positiever met een 90% publieksscore en een 4.26/5 als gemiddelde beoordeling.


In The Silencing van Saban Films leeft de hervormde jager Rayburn een geïsoleerd leven op een natuurreservaat nadat zijn dochter jaren geleden is verdwenen. Als een jonge vrouw bruut vermoord wordt met een antieke speer is de lokale gemeenschap in shock. De Sheriff opent de zoektocht naar de wrede moordenaar, maar als er een verband met Rayburn's vermiste dochter blijkt te zijn wordt het onderzoek een dodelijk kat-en-muis spel met immense consequenties.

Blu-ray: The Silencing

Disc: 1 x Blu-ray | Release: oktober 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083220853 | Met dank aan: Universal Pictures

Bekijk de afbeeldingDe schijf van deze Blu-ray uitgave van The Silencing zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant staat Nikolaj Coster-Waldau en de achterkant voorspelt slechts één extra. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Over de beeldkwaliteit valt niet zo heel veel te zeggen anders dat het geheel er prima uitziet. De kleuren zijn wat grauw, maar dat zorgt vooral voor de juiste setting in de actiethriller. Verder is er amper tot geen filmruis waarneembaar en de scherpte is ruim voldoende, ook in de donkere beelden.

De geluidstrack is basic DTS-HD 5.1 en veel meer mag je eigenlijk ook niet verwachten bij een dergelijke film. De R rated actiethriller kreeg muziek van de onbekende Brooke Blair en Will Blair, maar het geheel klinkt zeker niet onvolwassen.

Bonusmateriaal

Veel extra's staan er niet op de schijf. En dat is niet geheel raar bij zo'n kleine film. Wel is er een kortere Behind the Scenes-featurette te bekijken waarin je dan ook een blik achter de schermen krijgt, begeleid door de te verwachten gezichten. Op buitenlandse uitgaven lijken meer extra's bevatten.


Wat vind jij van The Silencing?

Heb jij The Silencing toevallig gezien? En leveren de bekende gezichten een voldoende vermakelijke film af? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm