Als Steven Spielberg zijn zin had gekregen was 'Harry Potter' heel anders geworden

Als Steven Spielberg zijn zin had gekregen was 'Harry Potter' heel anders geworden

Check hier hoe!

Een tijdlang was het idee dat Steven Spielberg de Harry Potter-franchise zou lanceren. Als hij de kans had gekregen om de boeken van J.K. Rowling te verfilmen, dan had de franchise er totaal anders uitgezien.

Warner Bros. kocht in 1999 de rechten op de franchise en begon vrijwel direct met werken aan een verfilming. Op dat moment was Spielberg al een van de bekendste regisseurs van Hollywood, dus vreemd is het niet dat men hem op het oog had.

Samen met Steve Kloves
Spielberg accepteerde de klus in eerste instantie, en ging aan de slag samen met Steve Kloves om het project te conceptualiseren. Hij werkte er maar liefst zes maanden aan, voordat Spielberg zich realiseerde dat hij misschien niet de beste kandidaat voor de klus zou zijn. En dus droeg hij het stokje over.

Heel anders
Als Spielberg de film wel had gemaakt, dan had hij het heel anders gedaan. Sterker nog: Spielberg had er een animatiefilm van gemaakt. Hij geloofde ook dat het beter zou zijn om sommige boeken te combineren, dus niet een film per boek te maken.

Warner Bros. was niet helemaal aan boord met die gedachten van Spielberg, dus het lijkt erop dat de twee partijen in goed overleg uit elkaar zijn gegaan. Overigens was Spielberg ook niet helemaal verbonden aan het project; hij maakt normaliter alleen films waar hij iets van een persoonlijke connectie bij voelt, en dat was hierbij niet het geval.

NieuwsFilm

meest populair