George Lucas reageert op de dood van Darth Vader-acteur

George Lucas reageert op de dood van Darth Vader-acteur

En de twee waren waarschijnlijk geen dikke vrienden.

Een paar dagen geleden overleed acteur Dave Prowse die historie schreef door Darth Vader tot leven te brengen in de oorspronkelijke Star Wars-trilogie. Hij was de persoon in het pak, die de stem van James Earl Jones kreeg.

Star Wars-bedenker George Lucas reageerde op zijn dood via StarWars.com en sprak mooie woorden over de bijna twee meter grote acteur die dus (niet echt) te zien was in Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977), Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980) en Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi uit 1983. Overigens werd ook bekend dat de acteur positief op corona was getest voordat hij overleed.


"David bracht de belichaming van Darth Vader die essentieel was voor het personage. Hij liet Vader van de pagina springen en op het grote scherm verschijnen, met een imposant gestalte en bewegingsprestaties die passen bij de intensiteit van Vaders aanwezigheid. David was klaar voor alles en heeft bijgedragen aan het succes van wat een gedenkwaardig, tragisch figuur zou worden. Moge hij rusten in vrede."

Geen echte vrieden
Lucas en Prowse waren naar verluidt geen dikke vrienden. En dat is niet raar. Prowse was niet blij dat hij de stem van Darth Vader niet mocht inspreken en hij kreeg de schuld dat uitlekte dat Luke Skywalker de zoon is van Vader en dat de schurk doodgaat in Return of the Jedi.

NieuwsFilm

meest populair