Algemeen

'Fantastic Beasts'-acteur Dan Fogler uitgebreid over vertrek Johnny Depp

Wat vindt een van de hoofdrolspelers van de franchise ervan?

door Wouter Drummen om 17:36 in Algemeen
Een tijdje terug kregen we te horen dat Johnny Depp niet zal terugkeren voor meer Fantastic Beasts-films. De acteur werd recentelijk dan ook vervangen door Mads Mikkelsen. Ondanks het feit dat Mikkelsen een geweldige acteur is, vinden de nodige fans het ook jammer of zelfs onterecht dat Depp niet terugkeert. Dan Fogler laat zich er nu ook over uit.

Fogler speelt een belangrijke rol in de Fantastic Beasts-franchise, namelijk die van Jacob Kowalski, maar durft toch enigszins op te komen voor Depp: ''Het is een complexe situatie. Ik ben absoluut geen expert op dit gebied, maar ik wil er toch iets over zeggen. Dat verdienen de fans en de stilte helpt ook niet. Wat de film het beste uitkomt is niet wat Johnny het beste uitkomt. De juiste beslissing is dan ook niet per se de eerlijke''.

Moeilijk
Fogler denkt dat Warner Bros. Depp heeft laten gaan door zijn nederlaag in de rechtszaak tegen The Sun. Hierin werd hij van partnergeweld beschuldigd en de studio ging er vanuit dat Depp het fysiek en mentaal te zwaar had om goed werk te kunnen leveren.

Zo gaat Fogler verder: ''Ik heb het zelf nu al moeilijk met me te concentreren op mijn werk, dus ik kan me enkel inbeelden hoe lastig Johnny het tegenwoordig heeft''.

Teleurgesteld in Warner Bros.
Fogler denkt wel dat Warner Bros de situatie beter had kunnen afhandelen: ''Als het van mij afhing, hadden we er alles aan gedaan om zijn draaidagen uit te stellen, in de hoop dat de opnames niet volledig zouden stilvallen en dat hij uiteindelijk een degelijke acteerprestatie zou neerzetten''.

''Uiteindelijk mocht het niet zo zijn. Het gebeurde allemaal onverwacht. We werden niet gewaarschuwd over Johnny's ontslag. Warner Bros. had ons kunnen informeren en zeggen hoe we het onderwerp moesten aanpakken in de pers''.

Steun
''Door de coronacrisis was de situatie echter al precair en ik begrijp dat sommigen die gok niet wilden wagen, of Johnny nu onschuldig is of niet'' voegt hij eraan toe. ''Er staat te veel op het spel. De film moet een hit zijn. Elke beslissing zou verlies hebben opgeleverd''.

Fogler is en blijft wel een fan van Depp en hoopt in de toekomst opnieuw met hem samen te kunnen werken: ''Depp zie ik als een magnifieke komeet die een spoor van vernieling achterlaat en dat bedoel ik als compliment. Ik zou hetzelfde zeggen over Jack Nicholson en een paar andere 'bad boys' in de filmindustrie. Daarom houden we ook van hen. Het is Rock & Roll met Johnny''

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair