Waarom verkocht George Lucas 'Star Wars' nou aan Disney?

Waarom verkocht George Lucas 'Star Wars' nou aan Disney?

Hij deed de boel in 2012 van de hand.

George Lucas zal altijd een speciale plek in de harten van heel wat Star Wars-fans houden. Hij bedacht de franchise immers, en mede daardoor accepteren steeds meer mensen de prequel-films.

In 2012 besloot George Lucas zijn filmbedrijf, Lucasfilm, te verkopen aan Disney. Hij kreeg daarvoor 4 miljard dollar overgeboekt en verkocht daarmee onder meer de filmrechten op Star Wars en Indiana Jones. Ondertussen is Star Wars voor streamingdienst Disney+ zo'n beetje de belangrijkste aantrekkingskracht wat originele content betreft.

Waarom verkopen?
Maar waarom verkocht Lucas uiteindelijk zijn bedrijf aan Disney? "In 2012 was ik 69 jaar oud. Dus de vraag was, 'Blijf ik dit de rest van mijn leven doen? Wil ik dit allemaal weer doormaken?' Uiteindelijk besloot ik dat ik liever mijn dochter op wilde voeden en nog een tijdje van mijn leven wilde genieten," aldus Lucas.

"Ik had ervoor kunnen kiezen Lucasfilm niet te verkopen en iemand anders de producties laten verzorgen, maar dat is niet hetzelfde als met pensioen gaan. Bij The Empire Strikes Back en Return of the Jedi wilde ik uit de weg blijven, maar kon ik dat niet. Ik was er elke dag. Ik ben zo iemand die als micromanaget en er niets aan kan doen."

En dus besloot hij Star Wars te verkopen. "Ik heb mijn leven besteed aan het opbouwen van Star Wars, 40 jaar lang, en dus was het een enorm pijnlijke beslissing om het te verkopen. Maar het was wel de juiste keuze."

NieuwsFilm

meest populair