Algemeen

Waarom verkocht George Lucas 'Star Wars' nou aan Disney?

Hij deed de boel in 2012 van de hand.

door Jim Pedd om 18:09 in Algemeen
George Lucas zal altijd een speciale plek in de harten van heel wat Star Wars-fans houden. Hij bedacht de franchise immers, en mede daardoor accepteren steeds meer mensen de prequel-films.

In 2012 besloot George Lucas zijn filmbedrijf, Lucasfilm, te verkopen aan Disney. Hij kreeg daarvoor 4 miljard dollar overgeboekt en verkocht daarmee onder meer de filmrechten op Star Wars en Indiana Jones. Ondertussen is Star Wars voor streamingdienst Disney+ zo'n beetje de belangrijkste aantrekkingskracht wat originele content betreft.

Waarom verkopen?
Maar waarom verkocht Lucas uiteindelijk zijn bedrijf aan Disney? "In 2012 was ik 69 jaar oud. Dus de vraag was, 'Blijf ik dit de rest van mijn leven doen? Wil ik dit allemaal weer doormaken?' Uiteindelijk besloot ik dat ik liever mijn dochter op wilde voeden en nog een tijdje van mijn leven wilde genieten," aldus Lucas.

"Ik had ervoor kunnen kiezen Lucasfilm niet te verkopen en iemand anders de producties laten verzorgen, maar dat is niet hetzelfde als met pensioen gaan. Bij The Empire Strikes Back en Return of the Jedi wilde ik uit de weg blijven, maar kon ik dat niet. Ik was er elke dag. Ik ben zo iemand die als micromanaget en er niets aan kan doen."

En dus besloot hij Star Wars te verkopen. "Ik heb mijn leven besteed aan het opbouwen van Star Wars, 40 jaar lang, en dus was het een enorm pijnlijke beslissing om het te verkopen. Maar het was wel de juiste keuze."

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

omniesbonsai

Avatar

En goed dat hij nou weer betrokken is bij een aantal starwars projecten
Samen met Dave filoni en Favreau
En dan krijg je weer zin in starwars
Wat zich uitbetaald in de mandolorian

Bigds9fan

Avatar

"Maar het was wel de juiste keuze."

Nou dat hebben we geweten.

Blablazer

Avatar

Ik snap het wel 69 kleinkinderen en 4 miljard. Lekker rentenieren en genieten van je leven.

Master Of Films

Avatar

Oh heeft George Lucas zijn Star Wars verkocht aan Disney?

Gyros regime

Avatar

Dan hierbij het antwoord.. Hij deed het voor het geld..

kokosnoot

Avatar

Lucas verkocht Star Wars aan Disney omdat ik te weinig had geboden :(

NieuwsFilm

meest populair