'Star Wars' onthult oorspronkelijke plannen van George Lucas met Anakin Skywalker

Bijna was alles anders.

Een vroege pitch voor de Star Wars-prequels laat zien wat George Lucas oorspronkelijk van plan was met Anakin Skywalker. Die onthulling komt uit het boek The Star Wars Archives: 1995-2005.

In het boek staat een transcriptie van een gesprek dat Lucas had met onder meer regisseur Richard Marquand, producent Howard Kazanjian en schrijver Lawrence Kasdan. Lucas vertelde hoe hij Anakin Skywalker tot leven had willen brengen.

Het verhaal
"Anakin Skywalker begon rond te hangen met de Keizer, van wie niemand op dat moment wist dat hij kwaadaardig was, omdat hij een verkozen volksvertegenwoordiger was. Hij was een politicus, Richard M. Nixon, en wist de Senaat te misleiden en de boel uiteindelijk over te nemen. Hij was echt ontzettend kwaadaardig, ook al deed hij alsof hij dat niet was. De vader van Luke werd verleid door de Keizer. Hij deed thuis wat vreemd en zijn vrouw begon uit te vogelen dat de boel verkeerd ging en nam zijn mentor, Ben, in vertrouwen.

Tijdens een van zijn missies in het sterrenstelsel, doet Anakin zijn Jedi-ding en komen een boel Jedi om het leven omdat ze hun rug naar hem keren en hij hen dan doodt. De President verandert in de Keizer en Luke's moeder vermoedt dat er iets met haar man gebeurd is. Ze is zwanger. Anakin wordt erger en erger en uiteindelijk moet Ben met hem vechten en gooit hij hem een vulkaan in, en ontstaat Vader.

Nadat hij in de vulkaan gevallen is, is er bijna niets meer van hem over als de troepen van de Keizer hem vinden. Dat is het moment waarop Ben ontdekt dat Vader gered is en in handen van het Keizerrijk verkeert. Ben reist terug naar de echtgenote van Vader en legt uit dat Anakin de schurk is, de man die alle Jedi gedood heeft.

Mrs. Skywalker heeft de kinderen gekregen, twee kleine baby's van zes maanden oud of iets. De Skywalkers zitten vol met de Force en dus zegt Ben dat de kinderen verstopt moeten worden. 'Ze kunnen alles repareren wat je man veroorzaakt heeft'. Ben neemt er eentje mee, geeft hem aan een koppel op Tatooine en verstopt zichzelf in een klein hutje in de woestijn vanuit waar hij volgt hoe Luke opgroeit. Ben kan Luke zelf niet opvoeden omdat hij gezocht wordt. Leia en Luke's moeder gaat naar Alderaan, waar de koning (een vriend van Ben) hen opneemt. Ze overlijdt vlak daarna en Leia wordt opgevoed door haar pleegouders. Ze weet dat haar echte moeder overleven is.

Ik denk dat je Ben de schuld kan geven voor Vader. 'Ik had hem meer moeten trainen. Ik had hem naar Yoda moeten sturen, maar dacht dat ik een goede leraar kon zijn, net als Yoda. Ik zou willen dat ik hem tegen kon houden'. Zijn last is dat hij zich verantwoordelijk voelt voor alles dat Vader gedaan heeft."

NieuwsFilm

meest populair