'Star Wars: The Rise of Skywalker' plaatste iconisch moment oorspronkelijk op geheel andere locatie

'Star Wars: The Rise of Skywalker' plaatste iconisch moment oorspronkelijk op geheel andere locatie

Het idee had op Coruscant uitgevoerd moeten worden.

Een van de meest iconische momenten uit Star Wars: The Rise of Skywalker speelt zich af op de woestijnplaneet Pasaana. Kylo Ren zit in zijn TIE-schip achter Rey aan. Zij loopt te voet en weet met een bizarre sprong door de lucht en haar lichtzwaard het schip te vernielen.

Nu blijkt uit nieuw onthulde concept art, dat dit moment zich eigenlijk op een heel andere planeet af had moeten spelen, namelijk de planeet Coruscant.

Coruscant was in de films ooit de hoofdstad van de Galactic Republic en van het Galactic Empire van Palpatine. Lang was het de bedoeling dat een groot deel van de actie van de film zich op die planeet af zou spelen, waar dus ook het moment tussen Rey en Kylo Ren gesitueerd had moeten zijn



Vervallen planeet
Het is best interessant om te zien wat er allemaal met de stadsplaneet gebeurd was in de franchise. Deze was ooit het hoogtepunt van verstedelijking van cultuur in de Republiek, maar onder het Keizerrijk in verval geraakt. De New Republic besloot ook een andere hoofdstad te kiezen.

Onder de First Order werd de planeet weer een door militairen beheerste planeet en was deze blijkens bovenstaande concept art grotendeels verwoest.

NieuwsFilm

meest populair