Dit was Chewbacca's treurige noodlot in 'Star Wars: Legends'

Dit was Chewbacca's treurige noodlot in 'Star Wars: Legends'

Zo kwam onze held om het leven.

Chewbacca is nog springlevend in het Star Wars-canon. In de Legends, wat het canon was voordat Disney de franchise overnam, kwam hij wel om het leven. Vandaag vertellen we je hoe.

We kennen Chewbacca intussen net zo lang als de Star Wars-franchise. De beste vriend en co-piloot van Han Solo speelde jarenlang een grote rol in de franchise. De Skywalker Saga kwam hij levend door, hij kreeg zelfs de oude eremedaille van Han Solo uitgereikt. In het oude canon ging het echter anders.

Han beschermen
In het oude canon, de Legends, was Chewbacca na de val van het Keizerrijk een held van de Rebellen. Hij bleef samenwerken met Han, enerzijds vanwege de ereschuld die hij voelde jegens Han, maar ook omdat de twee een goede band hadden.

Nadat Han en Leia maar liefst drie kinderen kregen, Jaina, Jacen en Anakin, zwoer Chewbacca hen ook te beschermen. Die belofte bleek uiteindelijk zijn noodlot.

Anakin Solo
25 jaar na de slag om Yavin, reisden Han, Chewbacca en Anakin naar de planeet Sernpidal. Daar werden ze gewaarschuwd dat een maan op het punt stond om op de planeet te botsen. Dus probeerde het drietal zoveel mogelijk burgers te redden.

De jonge Anakin raakte tijdens die reddingspoging verzeild in zwaar weer, waardoor Chewbacca het schip moest verlaten. Hij besloot de jonge Anakin te helpen, maar raakte daardoor zelf in de knel. Hoewel de jongen het overleefde, werd Chewbacca verpletterd door de botsende hemellichamen.

NieuwsFilm

meest populair