Blu-ray

'The Operative' - Martin Freeman (The Hobbit) in spionagethriller [Blu-ray]

Met eigenlijk een betere rol van Diane Kruger (Inglourious Basterds).

door Bram de Groot om 17:22 in Blu-ray
Regie: Yuval Adler | Cast: Martin Freeman, Diane Kruger, Cas Anvar, Ohad Knoller, Rotem Keinan, Lana Ettinger, Yoav Levi, Daniel Wandelt, e.a. | Speelduur: 116 minuten | Bioscooprelease: geen

Wie kent Martin Freeman niet? We zagen hem in grote titels als Sherlock, The Hobbit, Fargo en Black Panther. Toch draaft de Britse acteur ook op voor de nodige kleinere en vaak wat onbekende titels.

Zo is hij te zien in het recente actiedrama The Operative, gebaseerd de bestseller van voormalig Israëlische inlichtingenofficier Yiftach Reicher Atir en ook Diane Kruger (Inglourious Basterds) is te zien. Een succes? Niet helemaal.[/b]

Ontvangst & Box office
De film The Operative van regisseur Yuval Adler (The Secrets We Keep) draaide slechts beperkt in de wereldwijde bioscoopzalen. Mogelijk gebeurde dit alleen in de States waar slechts 1,4 miljoen dollar werd opgehaald.

Bij de critici deed The Operative het wisselend en staat op 41% op Rotten Tomatoes, met een erg gemiddelde 5.10/10 als gemiddelde beoordeling.

"Diane Kruger levert een behoorlijk strakke prestatie, maar The Operative lijkt een te vergeten missie na te streven die fans van het genre maar al te bekend zullen vinden," luidt de samenvatting op Rotten Tomatoes.


In The Operative verdwijnt spion Rachel spoorloos tijdens het bijwonen van de begrafenis van haar vader. De enige aanwijzing die ze heeft achtergelaten is een cryptisch telefoontje naar haar voormalige baas Thomas die vervolgens door de inlichtingendienst Mossad uit Duitsland naar Israël wordt gestuurd om haar stappen te achterhalen. Zo moet hij uitzoeken of ze een gevaar is voor hun missie, terwijl hij haar tegelijkertijd probeert te beschermen.

Blu-ray: The Operative

Disc: 1 x Blu-ray | Release: november 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 9789461876706 | Met dank aan: The Searchers / Remain in Light

De schijf van deze Blu-ray uitgave van The Operative zit vastgeklikt in een standaard zwarte Blu-ray keepcase. Op de voorkant zowel Martin Freeman als Diane Kruger. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Remain in Light levert weer een degelijke uitgave op. Het beeld ziet er strak en kleurrijk uit en ook de donkere scènes behouden de detailweergave prima. Er is een lichte filmruis die de filmische setting extra aanzet en dat is altijd fijn.

Remain in Light houdt de geluidstrack vaak basic met DTS-HD 5.1 en dat is bij dit drama met enkele snellere, actierijke scènes prima. De muziek werd aangeleverd door Frank Ilfman (Big Bad Wolves) en hij lijkt met name in Israël een grotere naam. Verder doet de track prima zijn werk.


Bonusmateriaal

Nee, opnieuw is er bij deze uitgave van The Operative geen bonusmateriaal. En dat lijkt niet heel raar, aangezien er online geen featurettes te vinden zijn. Daarom hieronder een interview met actrice Diane Kruger en regisseur Yuval Adler, via BUILD Series:


Wat vind jij van The Operative?

Heb jij The Operative al gezien? En wat vond jij van deze dertien-in-een-dozijn-film? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm