Eerste recensies 'Wonder Woman 1984' én nieuwe Nederlandse datum

Eerste recensies 'Wonder Woman 1984' én nieuwe Nederlandse datum

De film van DC wordt weer goed ontvangen.

Of Wonder Woman 1984 nou wel of niet deze maand in de Nederlandse bioscoop zou gaan verschijnen, maakt de komende vijf weken helemaal niet meer uit. De bioscopen in Nederland zitten voor vijf weken op slot. Nu zijn wel de eerste recensies online verschenen.

De film van Warner Bros. en regisseur Patty Jenkins (Wonder Woman) wordt net als deel één goed ontvangen. Op het moment van schrijven staat de superheldenfilm na 67 recensies op 90% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, met een 7.40/10 als gemiddelde beoordeling.

Wonder Woman 1984: Onverwachte opwinding
"Great Hera! Wonder Woman 1984 is een epische dosis van warm gevoel en levendige afleiding dat bewijst dat er nog steeds onverwachte opwinding te vinden is in de superheldenbioscoop," luidt de Critics Consensus op Rotten Tomatoes.

"De sociale satire van de film moet natuurlijk af en toe een stap opzij zetten voor superheldinnen. En hoewel het opnieuw samenwerken van Gadot en Jenkins de verwachte spanning en opwinding oplevert, deelt dit vervolg de belangrijke tekortkoming van zijn voorganger," zegt de recensent van TheWrap over de film met Gal Gadot.

Warrige puinhoop & puur popentertainment
Op Thrillist valt het volgende te lezen: "Er is veel om van te houden in WW84: gedurfde optredens van een geweldige cast, fantastische kostuums, de snelle regie van Jenkins. Maar het staat in dienst van een plot dat uit het oog verliest wat het personage in de eerste plaats zo geweldig maakt."

En stevigere kritiek is er ook, via Little White Lies: "Een uitgestrekte, warrige puinhoop gebaseerd op meer superieure films en bronmateriaal." En weer een flink stuk positiever is Chicago Sun-Times: "Dit is een throwback naar puur popentertainment."

Nieuwe Nederlandse datum: 20 januari
In andere landen waar de bioscopen open zijn verschijnt de film deze maand. In de States is dat op 25 december. Op die dag verschijnt WW1984 ook op HBO Max. Voor wie de verleidingen van alternatieve bronnen kan weerstaan, kan vanaf 20 januari naar de Nederlandse bioscoop om Wonder Woman 1984 op het witte doek te gaan kijken. Hieronder de openingsscène:



NieuwsFilm

meest populair