'Star Wars' fantheorie koppelt 'The Mandalorian' en 'Star Wars: The Rise of Skywalker' aan elkaar

Maar we hebben ook meteen slecht nieuws voor je.

Lees dit artikel enkel als je de meest recente aflevering van Star Wars-serie The Mandalorian al gezien hebt. Dit artikel bevat namelijk SPOILERS.

Er is een geinige fantheorie online verschenen rond televisieserie The Mandalorian, die hem direct koppelt aan een belangrijk moment in Star Wars: The Rise of Skywalker.

In de serie zagen we hoe Din Djarin de kleine Grogu (ofwel Baby Yoda) op een 'seeing stone' plaatste die zich bevond in de overblijfselen van een Jedi-tempel op de planeet Tython. Zo kon Grogu gebruik maken van de Force om andere Jedi op te roepen.

Rise of Skywalker
Volgens een fan zou de connectie die Grogu op dat moment met de Force maakte mogelijk gekoppeld kunnen zijn aan een belangrijk moment in de film The Rise of Skywalker. Daarin zien we namelijk een flashback van Luke en Leia die druk trainen met hun lichtzwaarden.

Leia lijkt de overhand te krijgen op Luke, weet hem tegen de grond te werken en dan stoppen de twee ineens, alsof ze iets gevoeld hebben in de Force. De theorie luidt dat dit moment gekoppeld is aan Grogu die de Force gebruikt op Tython.

Vermoedelijk niet
Alhoewel het een interessante theorie is, klopt deze waarschijnlijk niet. In de film is de implicatie dat Leia voelde dat als zij een Jedi zou worden, haar zoon Ben zou sterven. Om die reden stopte ze met haar Jedi-training. Wellicht had ze juist op dat moment een visioen van Bens mogelijke verdoemenis.

Maar doorslaggevend is het feit dat het moment zich vier jaar voordat Din Djarin Grogu ontmoet afspeelt. Het kan dus helaas niet.

NieuwsFilm

meest populair