Is de actieklassieker 'Die Hard' met Bruce Willis nou wél of géén kerstfilm?

Is de actieklassieker 'Die Hard' met Bruce Willis nou wél of géén kerstfilm?

Wie beter dan de regisseur van de film om het definitieve oordeel te vellen?

De discussie is natuurlijk stiekem al lang en breed gevoerd, maar toch zijn er nog steeds mensen die eraan twijfelen of Die Hard wel of niet en kerstfilm is. De film met Bruce Willis is weliswaar geen typische kerstfilm, maar omdat het verhaal zich afspeelt rond de kerstdagen voelt de film wel degelijk zo.

En hoewel de discussie al jaren online woedt, heeft niemand eerder de moeite genomen om John McTiernan, regisseur van de film, naar zijn mening te vragen. Tijdens een meer dan 12 minuten video van het American Film Institute sprak McTiernan zich er eindelijk over uit.

"Het was niet onze bedoeling om een kerstfilm te maken, maar het plezier dat uit de film voortkwam maakte het uiteindelijk een kerstfilm... Er zijn echte boosaardige mensen op de wereld. Mijn hoop is dat mensen zich met kerstmis zullen herinneren dat de machtigste mensen boze figuren zijn die naar rijke mensen stappen en zeggen: "Als jij ons macht geeft, zorgen wij ervoor dat niemand slecht over jou praat."

McTiernan raast in de video nogal onsamenhangend door over het kwaad in de wereld, maar we kunnen uit het begin van zijn citaat wel concluderen dat ook hij Die Hard een kerstfilm vindt!

Je kunt het hele relaas van John McTiernan hieronder bekijken.



NieuwsFilm

meest populair