Mark Hamill in de toekomst terug als Luke Skywalker in meer 'Star Wars'-films?

Mark Hamill in de toekomst terug als Luke Skywalker in meer 'Star Wars'-films?

Het zou zomaar kunnen dat we Mark Hamill straks weer zien.

Let op: dit artikel bevat SPOILERS voor de serie The Mandalorian. Lees dus alleen verder als je dat niet erg vindt, of de seizoensfinale al gezien hebt.

Keert Luke Skywalker terug voor meer Star Wars? Toen Star Wars: The Rise of Skywalker uitkwam, zei acteur Mark Hamill van niet. Hij was er wel klaar mee.

"ik had een begin, midden en eind. DIe films gaven mij veel meer dan ik verwacht had," aldus Hamill in mei 2020 tegen Entertainment Weekly. "Mijn vaarwel was in Episode IX en het was bitterzoet." Maar hij was dankbaar, hoewel het wel klaar was: "Er zijn nog zoveel verhalen om te vertellen en zoveel geweldige acteurs om die mee te vertellen. Ze hebben mij niet nodig."

Toch terug
Dat maakte het voor heel wat fans des te verrassender, dat Hamill ineens te zien was in de seizoensfinale van The Mandalorian. Hij speelde weer de rol van Luke Skywalker, maar een jongere variant.

Die versloeg talloze Dark Troopers en nam uiteindelijk de jonge Grogu met zich mee. Daarmee lijkt het verhaal van de kleine Grogu wel zo'n beetje voorbij, maar dat lijkt wat gek gezien het succes van de combinatie van Grogu met Din Djarin. Bovendien is Grogu goed voor enorm veel verkocht speelgoed.

De kans is dan ook groot dat we Luke Skywalker nog eens gaan zien in het derde seizoen van de serie en dat Hamill dus misschien ook terugkeert. Maar dan dus niet in een film, maar wel in een serie.

NieuwsFilm

meest populair