'Star Wars': Deze materialen zijn allemaal bestand tegen lichtzwaarden

'Star Wars': Deze materialen zijn allemaal bestand tegen lichtzwaarden

The Mandalorian liet Beskar zien. Maar er is meer.

Het lichtzwaard is het ultieme wapen in de Star Wars-franchise. Het kan overal doorheen snijden, behalve andere lichtzwaarden en een paar andere materialen. Welke materialen eigenlijk?

In het hart van elk lichtzwaard bevindt zich een Kyber Crystal. Dat kan op verschillende planeten gevonden worden, in een aantal kleuren. Als het lichtzwaard rood is, dan heeft de gebruiker ervan het kristal laten 'bloeden' en krijgt het daarvan zijn kleur. Hoe spectaculair ook, er zijn verschillende materialen die bestand zijn tegen lichtzwaarden.

Beskar
Het meest bekende materiaal is Beskar. Dat is onlosmakelijk verbonden aan de cultuur van de Mandalorians. In de serie The Mandalorian konden we zien hoe Din Djarin vocht tegen Ahsoka Tano en met alleen zijn harnas de klappen kon afweren.

Huis van het Zillo Beast
Een wat opmerkelijk beest is het Zillo Beast. Dat woont op de planeet Malastare en heeft een bijzonder dikke huid, die het beschermt tegen klappen met een lichtzwaard.

Praetorian Guard-harnassen en wapens
First Order-baas Supreme Leader Snoke had een heel stel wachters. Die droegen een opvallend rood harnas en hadden een bijzonder wapen bij zich. Die waren zo ontworpen dat ze een energieschild om zich heen hadden, dat de drager beschermde tegen aanvallen met een lichtzwaard. Tot bepaalde mate in elk geval.

Cortosis
Dit materiaal komt uit de Legends, het oude canon, en werd gebruikt tegen de Jedi en Sith. Zo gebruikten de Geonosians het om de C-B3 robots te maken die vochten tegen de legers van de republiek. Zo maakten de robots tenminste een kans tegen de republiek.

Phrik
Een ander bijzonder materiaal dat tegen lichtzwaarden kan, is phrik. Dat is behoorlijk zeldzaam en heel duur. Maar kon door General Grievous gebruikt worden op zijn MagnaGuards, die een staf hadden die bedekt was met dit materiaal.

Neuranium
Palpatine had zijn lichtzwaard lange tijd verborgen voor de Jedi, zodat niemand erachter kon komen dat hij in het diepste geheim een Sith was. Hij verborg het in een standbeeld dat gemaakt was van Neuranium, dat enige tijd tegen de hitte van het lichtzwaard kn.

Orbalisk Carapace
De orbalisk zijn krab-achtige wezens die leven op de maan Dxun, van de planeet Onderon. Het zijn wezens gekoppeld aan de Dark Side en hebben een soort harnas dat heel erg bestand is tegen aanvallen met lichtzwaarden. In de Legends waren er Sith die hun harnas maakten met materiaal van de orbalisk.

Yuuzhan Vong
In de Legends vielen de Yuuzhan Vong het sterrenstelsel kort na het einde van de Galactic Civil War aan. Ze gebruiken een soort organisch materiaal dat bestand is tegen lichtzwaarden.

Ultrachrome
Ultrachrome wordt in de franchise gebruikt voor de buitenkant van ruimteschepen. Het is vaak bestand tegen wapens en zelfs tegen lichtzwaardaanvallen. Maar herhaaldelijke aanvallen maken dat het uiteindelijk smelt.

Songsteel
Dit materiaal zie je voorbij komen in een aantal games van vroeger in de franchise. Het werd gemijnd in de overblijfselen van de wereld Oblis, die door een oeroud Sith-superwapen verwoest werd.

NieuwsFilm

meest populair