'Star Wars'-schrijvers nemen het op tegen Disney om niet-betaalde royalty's

'Star Wars'-schrijvers nemen het op tegen Disney om niet-betaalde royalty's

Er zijn heel wat mensen eigenlijk helemaal niet blij met The Mouse House.

Diverse Star Wars-schrijvers beschuldigen Disney ervan dat het jarenlang geen royalty's uitbetaald heeft voor de boekversies van films in de franchise.

Recent was er al Alan Dean Foster die stelde dat Disney zijn royalty's niet betaald had. Naast hem zouden er meer schrijvers zijn die geen geld hebben gekregen van The Mouse House, terwijl ze daar wel recht op zouden hebben.

Overname van Lucasfilm
De crux zit 'm volgens de schrijvers in de overname van Lucasfilm door Disney. Vanaf dat moment ging het mis en werden royalty's niet meer uitbetaald. Dat gold niet alleen voor de Star Wars-boeken van Alan Dean Foster, maar geldt ook voor boeken rond Indiana Jones en zelfs Buffy the Vampire Slayer.

Foster stelt tegenover The Wall Street Journal dat Disney hem gevraagd heeft een NDA te tekenen en dat het bedrijf dan namens hem kan spreken. Maar hij wil net als andere schrijvers die voor Lucasfilm gewerkt hebben gewoon zijn geld betaald krijgen.

Disney heeft nog niet op de verhalen gereageerd. Dat het al een tijd in de media is, wijst erop dat er weinig schot in de zaak zit.

NieuwsFilm

meest populair