'Pirates of the Caribbean'-franchise zonder Johnny Depp wordt totaal anders

'Pirates of the Caribbean'-franchise zonder Johnny Depp wordt totaal anders

Zonder Johnny Depp moet het echt helemaal anders.

De Pirates of the Caribbean-franchise zal grote stappen moeten maken om te overleven. Na vier vervolgen en het vertrek van Johnny Depp moet de boel flink opgefrist worden en zal Disney op zoek gaan naar een nieuwe invalshoek.

Om die reden wordt er onder meer gekeken naar een film met vrouwelijke hoofdpersonen in de franchise. Daarin zou Margot Robbie straks de hoofdrol moeten spelen. Maar daar wordt al flinke kritiek op geleverd door fans.

Wat dan wel?
We lezen nu bij lekker Daniel Richtman dat Disney van plan is om de Pirates of the Caribbean-franchise helemaal vol te stouwen met vrouwen en mensen met een niet-westerse afkomst.

Of dat klopt is de vraag, maar vreemd is het niet voor Disney om eindelijk te kiezen voor een diverse cast in toekomstige films. Het ontbrak bij voorgaande delen immers nogal aan representatie voor grote groepen mensen.

Aan die tijden lijkt echter een einde te gaan komen. Maar het blijft wel nog de vraag hoe Disney precies door wil gaan met de franchise zonder zijn hoofdpersoon en hoofdrolspeler. Tot nu toe steunde de boel vrijwel helemaal op Depps Jack Sparrow.

NieuwsFilm

meest populair