'Star Wars'-schrijver vindt 'The Last Jedi' verschrikkelijk slecht

'Star Wars'-schrijver vindt 'The Last Jedi' verschrikkelijk slecht

Alan Dean Foster spreekt zich weer eens uit.

Star Wars-schrijver Alan Dean Foster heeft een appeltje te schillen met Disney. Hij heeft al tijden geen royalty's meer uitbetaald gekregen voor de boeken die hij schreef voor Lucasfilm en Fox, en is ondertussen ook niet mild over een van de vervolgfilms.

Tegen de site ComicBook.com vertelde Alan Dean Foster dat hij helemaal niet onder de indruk van Star Wars: The Last Jedi was. Sterker nog, hij vond de film zo slecht dat hij een eigen script voor Episode IX maakte.

Helemaal niks
"Episode VIII kwam uit, en het was meteen klaar. Ik ging erheen en zag het en vond het een verschrikkelijke film," aldus Foster. "Ik vond het een vreselijke Star Wars-film. Er is geen reden voor om dat uit te leggen, want elke Star Wars-fan kan dat wel."

"Ik dacht: 'Hoe kan je dit repareren'. Hoe kan je zoveel repareren in een Episode IX dat je Episode VIII vergeet? Dus ik schreef voor een deel een versie daarvan, proberend om in die verhaallijn een boel van de dingen uit Episode VIII uit te leggen. Ik had nooit van Disney verwacht dat ze daar iets mee zouden doen."

Hij vertelde niet wat hij van zijn eigen laatste film vond, vergeleken met wat we in de bioscoop te zien kregen.

NieuwsFilm

meest populair