Geruchtenmolen: Oorspronkelijke Harry Potter-cast terug voor een negende film

Geruchtenmolen: Oorspronkelijke Harry Potter-cast terug voor een negende film

Maar of het gerucht klopt?

Het is bijna een decennium geleden dat de Harry Potter-films afgerond werden. Het verhaal van de tovenaar en zijn strijd tegen Voldemort was voorbij en Warner Bros. verlegde de focus op prequelreeks Fantastic Beasts.

Maar we horen al tijden verhalen over een mogelijke terugkeer van de oorspronkelijke Potter-cast. Zo stelt Daniel Richtman, die soms betrouwbaar is en soms ook niet, dat Daniel Radcliffe en andere castleden van de Potter-films gesprekken voeren over een mogelijke terugkeer.

Terugkeer in de franchise?
Richtman stelt dat Radcliffe en de andere hoofdrolspelers al enige tijd gesprekken voerden met Warner Bros. over een terugkeer. Die gesprekken werden op een laag pitje gezet toen het coronavirus toesloeg, maar nu worden ze weer gevoerd volgens de lekker.

Mocht er zo'n revivalfilm komt, hoe onwaarschijnlijk ook, dan zou dit vermoedelijk een verfilming van het theaterstuk Harry Potter and the Cursed Child kunnen zijn. Dat debuteerde in 2016 en is een officieel vervolg.

Daarin zien we niet alleen de trauma's van Harry Potter in beeld gebracht, maar ook de dilemma's die komen kijken bij het ouderschap. Het verhaal speelt zich 19 jaar na de gebeurtenissen in de toveroorlog plaats en geeft een belangrijke rol aan de zoon van Harry Potter, Albus.

NieuwsFilm

meest populair