Lost 'Ahsoka Tano'-serie dit 'Star Wars: The Last Jedi'-plotgat op?

Dat zou nog eens een slimme invalshoek kunnen zijn.

Heel wat Star Wars-fans begrepen The Last Jedi echt niet. Hoe kon hun held Luke Skywalker nou ineens zo'n norse man zijn?

Toen we Luke voor het eerst zagen, bleek hij een norse vent te zijn geworden. Iemand die zijn band met The Force doorgesneden had, die niets meer van het universum wilde leren. Het verhaal ging dat dit te maken had met Ben Solo die doordraaide, de hele Jedi-academy uitmoordde en Luke voor dood achter liet. Maar wat nou als er meer is?

Ahsoka en Grogu
In de serie The Mandalorian op Disney+ ontmoeten we de kleine Grogu en zien we Ahsoka Tano. Zij is de voormalig leerlinge van Anakin Skywalker, de vader van Luke. Een fantheorie wijst erop dat zij ook te maken heeft met het verdwijnen van Luke.

Ahsoka Tano zou volgens een fan, die de theorie op Reddit plaatste, degene zijn die Luke gewaarschuwd had voor het voort laten duren van de Jedi-orde. Zij vertrok zelf al uit de orde en zag hoe gemakkelijk Anakin Skywalker overstapte naar de Dark Side vand e Force.

Luke bouwt alsnog zijn Jedi-tempel en negeert daarmee mogelijk het advies van Ahsoka. Als Ben Solo dan doorslaat en iedereen vermoordt die Luke had moeten beschermen, gaat hij in ballingschap.

Het klinkt in elk geval als een geinige fantheorie!

NieuwsFilm

meest populair