90-jarige Richard Donner regisseert ook laatste 'Lethal Weapon'-film

90-jarige Richard Donner regisseert ook laatste 'Lethal Weapon'-film

De regisseur van de eerdere films keert terug.

Al jaren zijn er berichten dat er wordt gewerkt aan een vijfde (en laatste) film in de Lethal Weapon-filmreeks. De belangrijkste acteurs bevestigden al hun medewerking en nu heeft de regisseur van de eerdere films dit ook gedaan.

Filmmaker Richard Donner (The Omen, Superman), ondertussen 90 jaar oud, zei in een interview met The Telegraph dat hij weer in de regiestoel klimt. "Dit is de laatste. Het is zowel een voorrecht als mijn plicht om deze te maken. Het is zeker spannend... Hahaha! Het is de laatste, dat beloof ik je."

Richard Donners Lethal Weapon 5
Donner regisseerde de actiekomedie Lethal Weapon die in 1987 uitkwam, met rollen voor onder meer het duo Mel Gibson en Danny Glover als respectievelijk Martin Riggs en Roger Murtaugh. Daarna verschenen van Donner drie vervolgfilms.

Deze acteurs hebben al aangeven terug te willen keren voor deel vijf die mogelijk Lethal Finale heet. In Lethal Weapon 4 uit 1998 waren er ook rollen voor Joe Pesci, Rene Russo, Jet Li en Chris Rock. Het is nog de vraag of deze acteurs terugkeren.

Het vijfde deel is al sinds 2009 in ontwikkeling. Zo schreef Shane Black, de originele bedenker van de reeks, al eens een script en deze zou zich afspelen tijdens de grootste sneeuwstorm ooit in New York City. 16 Blocks uit 2006 is de laatste film die Donner regisseerde.

NieuwsFilm

meest populair