'Star Wars'-boek lost een plotgat in 'The Empire Strikes Back' op

Het plotgat rond Yoda en de kleine robot R2-D2 is opgelost!

Jim Pedd 5 januari 2021 06:30 in Algemeen
De Star Wars-franchise is ondertussen alweer heel wat decennia oud. Het canon is ook uitgebreider dan ooit. Voor fans blijven er echter vragen staan. Een daarvan wordt nu opgelost.

Met het nieuwste From a Certain Point of View-boek, geeft schrijver Jim Zub antwoord op een fanvraag rond The Empire Strikes Back. Die wijst erop dat Yoda en R2-D2 elkaar inderdaad nog goed kenden.

Oude bekenden
In het hoofdstuk The First Lesson lezen we vanuit Yoda's perspectief hoe hij Luke Skywalker en R2-D2 ziet aankomen op de planeet Dagobah.

Die aankomst van het tweetal was in het canon wat complex geworden. De prequelfilms bevestigden namelijk dat Yoda en R2-D2 elkaar al lange tijd kenden voor de gebeurtenissen in The Empire Strikes Back. Dat terwijl de twee niet echt erkenden dat ze elkaar al kenden toen ze elkaar in The Empire Strikes Back zagen.

Het boek laat zien dat ze elkaar wel al kenden. "Terwijl hij voorzichtig door het moeras bewoog, en onder de mist bleef, zag Yoda al snel de jongeman en zijn robot die hun voorraden uitlaadden. Zelfs al was de robot bedekt met algen, afval en vloeistoffen; zijn uiterlijk en bekende bliepjes waren nog altijd heel herkenbaar."

"R2-D2. Natuurlijk had de jongen Anakins oude robot bij zich. Zulke cyclussen van het lot verrasten de negenhonderd jaar oude Jedi niet meer."

NieuwsFilm