Algemeen

'Star Wars'-boek lost een plotgat in 'The Empire Strikes Back' op

Het plotgat rond Yoda en de kleine robot R2-D2 is opgelost!

door Jim Pedd om 07:30 in Algemeen
De Star Wars-franchise is ondertussen alweer heel wat decennia oud. Het canon is ook uitgebreider dan ooit. Voor fans blijven er echter vragen staan. Een daarvan wordt nu opgelost.

Met het nieuwste From a Certain Point of View-boek, geeft schrijver Jim Zub antwoord op een fanvraag rond The Empire Strikes Back. Die wijst erop dat Yoda en R2-D2 elkaar inderdaad nog goed kenden.

Oude bekenden
In het hoofdstuk The First Lesson lezen we vanuit Yoda's perspectief hoe hij Luke Skywalker en R2-D2 ziet aankomen op de planeet Dagobah.

Die aankomst van het tweetal was in het canon wat complex geworden. De prequelfilms bevestigden namelijk dat Yoda en R2-D2 elkaar al lange tijd kenden voor de gebeurtenissen in The Empire Strikes Back. Dat terwijl de twee niet echt erkenden dat ze elkaar al kenden toen ze elkaar in The Empire Strikes Back zagen.

Het boek laat zien dat ze elkaar wel al kenden. "Terwijl hij voorzichtig door het moeras bewoog, en onder de mist bleef, zag Yoda al snel de jongeman en zijn robot die hun voorraden uitlaadden. Zelfs al was de robot bedekt met algen, afval en vloeistoffen; zijn uiterlijk en bekende bliepjes waren nog altijd heel herkenbaar."

"R2-D2. Natuurlijk had de jongen Anakins oude robot bij zich. Zulke cyclussen van het lot verrasten de negenhonderd jaar oude Jedi niet meer."

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Als het gaat The Empire Strikes Back zit ik een ontkenningsfase.
Het is immers de beste Star Wars film Smiley face

Hiss

Avatar

Als mensen dit als plotgat zien, dan moeten ze wel heel erg bij het handje genomen worden om een film te kunnen begrijpen. Yoda deed gewoon of hij gek was voordat hij zich bekend maakte. Hij keek eerst even de kat uit de boom, om te zien met wie hij te maken had.

centr1no

Avatar

@ Hiss
Ik weet niet of het is opgevallen maar de laatste tijd wordt werkelijk iedere idiote vraag of onduidelijkheid die ergens op een fanforum o.i.d. zweeft beantwoord of uitgelegd in boeken.
Je zou bijna denken dat ze de hardcore fans, die ze af hebben geschoten met de laatste films, toxic hebben genoemd enz., weer terug willen winnen.
Net zoals met die overduidelijke fanservice in de laatste aflevering van The Mandalorian.
Ze hebben er geen nieuwe fans bij kunnen kweken dus zullen ze de hielen van de oude fans moeten likken.

Gigan72

Avatar

Dit is GEEN plot gat
Yoda had zo iets ik hou me bek want en R2 D2 wist dat ook.
Beetje het zelfde als met Obi Wan in A New Hope die zegt ook dat hij R2 D2 niet kent en R2 D2 speelt dat gewoon mee.

Hiss

Avatar

@centr1no
Ze zijn inderdaad een beetje doorgeslagen met alles verklaren, wat niet uitgelegd hoefde te worden.
Maar daar winnen ze geen oude fans mee terug.

Toch gaat het wel goed komen denk ik. Het gaat uiteindelijk gewoon om geld verdienen. Bij Star Wars was traditioneel de grote winst niet eens zozeer te behalen met de box office, maar vooral in de merchandise.

De merchandise van de sequel trilogy en Solo verkocht voor geen meter wereldwijd. (In Nederland hebben de meeste winkels Solo en TROS zelfs overgeslagen.)

Maar met the Mandalorian heeft Disney weer (terecht) goud in handen en zijn de baby Yoda's niet aan te slepen. En uiteindelijk bepaalt dat de strategie van Disney. Ook al gaat hun bewustwording wel extreem traag.

NieuwsFilm

meest populair