Dé succesfilm van Disney+ is officieel geweigerd voor de Oscars later dit jaar

Dé succesfilm van Disney+ is officieel geweigerd voor de Oscars later dit jaar

Hamilton strijdt wel om prijzen als de Golden Globes en de SAGs.

Eigenlijk moest Hamilton pas in oktober 2021 op het witte doek verschijnen, maar met de komst van Disney+ werd de musicalregistratie verplaatst naar juli 2020. De film bleek een enorm succes, maar deze komt niet in aanmerking voor de Academy Awards later dit jaar.

Eerder werd duidelijk dat Hamilton wel mocht meedingen om bijvoorbeeld de Golden Globes, maar er was nog onduidelijk of er ook gestreden mocht worden om de jaarlijkse Oscars. The Hollywood Reporter nam contact op met de Academy.

Hamilton gaat niet voor Oscars
Ondanks dat eerder andere musicalregistraties wel werden geselecteerd, geldt dit niet voor Hamilton. De film van regisseur Thomas Kail en schrijver Lin-Manuel Miranda werd volgens THR tijdens een vergadering besproken door Awards Rule Committee van de Academy.

Het besluit is om deze film niet kandidaat te laten stellen. Een duidelijke regel is er niet. In dit soort situaties is er eigenlijk maar één aanpak: de Awards Rule Committee geeft uitsluitsel.

Overigens gaat Hamilton dus wel voor onder meer de Golden Globes en de Screen Actors Guild Awards. Een beetje vreemd? Toch best wel.



NieuwsFilm

meest populair