Featured

Negen nieuwe onthullingen over de Jedi Order in 'Star Wars'

Via The High Republic leren we heel wat nieuws.

door Jim Pedd om 06:00 in Featured
Twee nieuwe boeken rond Star Wars, die zich honderden jaren voor de prequelfilms afspelen, tonen ons een heel andere Jedi Order dan wat we tot nu toe gezien hebben in de franchise.

Star Wars: The High Republic is een nieuw initiatief in de Star Wars-franchise. De verhalen zijn van start gegaan met de boeken Light of the Jedi van Charles Soule en A Test of Courage van Justine Ireland. Beiden laten zien wat we kunnen verwachten.

Onthullingen over de Jedi Order
Hoe fascinerend ook, de boeken onthullen ook heel nieuwe details over de Jedi Order. Toen we die leerden kennen in de films, was deze al in verval. De Jedi waren redelijk arrogant geworden, politiek gecompromitteerd en blind voor het verval van de balans in de Force. In The High Republic blijken ze veel idealistischer.

1. Tempel op Coruscant
Hoewel de Jedi wel een basis hebben op Coruscant, zijn ze veel minder verbonden aan de galactische politiek. Sterker nog, het blijkt dat op elke grote planeet in de Republiek een Jedi-post of -tempel ligt.

2. Minder politiek
In Light of the Jedi komt de Jedi Council bij elkaar. Er wordt gesproken over het verzoek van Chancellor Lina Soh, die wil dat de Jedi met militaire actie steunen in de strijd tegen de Nihil. Politici zijn oprecht verbaasd als de Jedi besluiten hun steun te verlenen.

3. Yoda zat al in de Jedi Council
Yoda blijkt al in de Jedi Council gezeten te hebben. Maar hij had ook al een reputatie ontwikkeld waarin hij zijn eigen mensen in de raad plaatst. Yoda is op sabbatical in The High Republic en heeft een relatief jonge Jedi Master aangewezen als plaatsvervanger in de Council. En er blijken meer mensen in de Council te zitten die dit soort ervaring hebben opgedaan.

4. Meer oude Jedi
We komen erachter dat er meer Jedi, die tijdens de Clone Wars al plaatsnemen in de Council, oeroud zijn. Het gaat onder meer om Quermian Yarael Poof en Oppo Rancisis, die beiden om het leven kwamen tijdens de Clone Wars. Ook lijkt het Rancisis te zijn die de meer politieke verbondenheid van de Jedi met de Republiek bewerkstelligd heeft.

5. Jedi Master is iets anders
Het is niet heel moeilijk om Jedi Master te worden in het High Republic-tijdperk. In het prequel-tijdperk is het zo dat je succesvol als Jedi Knight een Padawan opgeleid moet hebben. In het verleden was het een eretitel voor grote prestaties in de Force.

6. Andere houding ten opzichte van emoties
Tijdens de High Republic-tijd blijken de Jedi ook geloofd te hebben dat emoties okay zijn. Ja, ze leiden mogelijk tot de Dark Side, maar niemand wordt gevraagd emoties volledig te negeren. De emotionele band tussen een Master en Padawan wordt geaccepteerd en Padawans ontwikkelden zelfs gevoelens voor elkaar.

7. Individualiteit wordt aangemoedigd
De Force is was Jedi hun macht geeft. In de High Republic-tijd is het aan iedere Jedi om de Force zelf te interpreteren. Voor iedereen kan dat dus iets anders zijn.

8. Veel machtiger
De Jedi die leven in het High Republic-tijdperk blijken een stuk machtiger te zijn. De Force is meer in balans en dus kunnen Jedi veel meer doen dan in de preuqelfilms.

9. Gevaarlijke ruimteschepen: Vectors
De Jedi vliegen in dit tijdperk in Vectors, die je alleen kan gebruiken als je de Force kan gebruiken. Het zijn minimalistisch ontworpen ruimteschepen, met nauwelijks een schild, bijna geen wapens en geen assistentie van een computer.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hiss

Avatar

En de 10e onthulling is dat deze schrijvers slecht naar het bronmateriaal hebben gekeken.

SteefL

Avatar

Yoda op sabbatical... Wtf... Dat is iets te real world voor mij...

NieuwsFilm

meest populair