Featured

'Star Wars' onthult de grootste Force-kracht tot nu toe

The High Republic laat weer heel nieuwe dingen zien.

door Jim Pedd om 08:00 in Featured
Toen Disney de nieuwe eigenaar van Lucasfilm werd, deed het iets opmerkelijks. Het zette alle boeken en comics aan de kant en begon helemaal opnieuw met het canon van de franchise. Maar langzaamaan worden steeds meer onderdelen van de 'Legends' toegevoegd aan het officiële canon van de franchise.

Vandaag lezen we via Screen Rant dat de grootste Force-kracht uit de Legends nu onderdeel uitmaakt van het canon. Dat gebeurt via het boek Light of the Jedi van Charles Soule.

Nieuwe kracht
Het boek van Soule speelt zich een kleine tweehonderd jaar voor de Skywalker-saga af. De Jedi werden in die tijd aangemoedigd hun eigen identiteit en individualiteit in de Force te omarmen.

De ster van het boek is Avar Kriss, die de Force ervaart als muziek. En daarvan maakt zij gebruik als een volledig zonnestelsel bedreigd wordt. Dat komt doordat een ongeluk in hyperspace plaatsvond, waardoor objecten sneller dan het licht rondgaan door het sterrenstelsel, en hier en daar botsen op sterren en planeten. Een van die objecten gaat op een ster af, waardoor mogelijk het volledige zonnestelsel verwoest wordt.

Aan Avar Kriss de taak om dat te voorkomen en daarvoor maakt ze gebruik van de kracht van alle Jedi die er maar zijn.

"Overal in het systeem, gebruiken Jedi de Force. Sommigen sluiten hun ogen, anderen heffen hun armen. Sommigen stonden op, anderen zaten mediterend op de grond, terwijl weer anderen daarboven zweefden. Sommigen bevonden zich in sterrenschepen, anderen op het oppervlak. Velen waren alleen, maar anderen waren lid van hun Orde, of omringd door kleine groepen mensen die op de een of andere manier konden voelen dat er iets belangrijks aan het gebeuren was, zelfs al konden zijzelf de Force niet gebruiken. Tientallen Jedi handelden als een geheel."

In de Legends heet die Battle Meld, waarbij Jedi gezamenlijk kunnen werken met de Force. Avar Kriss kan in eerste instantie zelfs ondanks de hulp die ze krijgt, het zonnestelsel niet redden, tot alle Jedi in heel het universum voelen dat zij hulp nodig heeft.

Sommigen offeren daarbij hun leven op en geven alles wat ze in zich hebben. De Force gebruiken kan immers uitputtend zijn.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

And...Action

Avatar

Nou, nu ben ik best wel benieuwd welk level Super Saiyan hij dan uiteindelijk word.

SteefL

Avatar

Boektotaal.nl

centr1no

Avatar

Het enorme contrast tussen deze superheldenflauwekul die in The Last Jedi al uit de hand liep en hoe er in alle media voor die tijd met 'The Force' werd omgegaan is schrijnend en typerend voor het feit dat de schrijvers die Disney nu in dienst heeft niet snappen wat Star Wars zou moeten zijn.

Pascal08

Avatar

Eigen identiteit.... daar gaan we weer.

Hiss

Avatar

Zolang het schrijversclubje van Kathleen Kennedy het bij boekjes houdt vind ik het best.
Maar ik heb ook gelezen dat Kennedy, Hidalgo en hun boekenclub zich bemoeien met de Obi Wan serie. En dat baart me wel zorgen.

Eddie Singer

Avatar

Charles Soule is dan nog een man. Nog wit ook.
Maar ook een ervaren roman- en comic-schrijver.
Ik heb enkele Amerikaanse kritieken opgezocht.
*IGN en StarWars.com....uiteraard zijn die 'Happy AF' met 'The Light Of The Jedi'.
*Esquire is zo blij dat ik het verdacht vind. Maar een recensist met de naam Dom Nero...Deze gast is duidelijk leesbaar geen Star Wars-fan, maar is helemaal wild van de 'High Republic'...sure!
*'Den of Geek' - onafhankelijk, is redelijk tevreden. Vond 11 of meer karakters om te leren kennen wel erg veel, maar prees de actie in het eerste gedeelte. De rest was meh...So far so good.
*'Comic Year' - onafhankelijk, noemt het begin het beste deel.
Nadeel weer teveel karakters, teveel personage-omschrijving i.p.v. karakterisering en geen duidelijk hoofdpersonage.
*'ThatStarWarsGirl' op YouTube fikt de boel stevig af.

De gastvrouw(host) van de on-line show 'High Republic' Krystina Arielle, noemt witte mensen(mannen en vrouwen) op Twitter allemaal racisten...byebye buyers!
Justina Ireland, young adult-auteur, is net zo'n witte mensen-hater. Het internet/social media wemelt ook van haar stevige anti-witte en dus racistische uitspraken....en van haar hand is ook zo'n 'High Republic'-novel uit....May The Force help us.
The Force Is A Black Female is meer hun onderliggende boodschap.

Grappig dat de witte vrouw Kathleen Kennedy deze personen uitgekozen heeft....En Gina Carano zou onder vuur liggen vanwege haar pro-Trump uitspraken....zij en 75 miljoen Amerkaanski's....

In 2015 was er een Marvel-comic. 'Star Wars #1'.
OT- gebaseerd! Deze uitgave verkocht ruim een miljoen exemplaren! - aan de boekhandel/pre-sales/order.
De huidige pre-sales van 'High Republic'-comics blijven ver achter. 'Slechts' 100.000-200.000 stuks. Kan nog oplopen natuurlijk. Of hetzelfde blijven.
Op Bol.com heeft het 40% likes. Kan ook oplopen....of ver ver weg terugvallen.

Gaat dit feministische 'High Republic'-gedrocht, waarin meisjes van 15! al Jedi Knights zijn - wat volgens Yoda, niet de minste Jedi, toch wel wat jaartjes training kost (Rey Power-plothole!) - ooit nog een film worden? Schijnt niet de bedoeling te zijn.

In de boeken en comics worden vooral en ongetwijfeld de plotholes, en dat zijn er héél veel, van de Disney Trilogie ijverig gedicht.
Dat betreft de hoofdpijn-dossiers van de onverklaarbare Jedi-krachten(Rey Skywalker/Palpatine/Kenobi) en de 'Holdo maneuver'.
Als je het in de film niet kan verklaren, kan je als film-conglomeraat nog altijd een heel pre-universe creëren.

Koop het....als je een zwarte feministe bent!centr1no

Avatar

@ Eddie Singer
Zowat alle 'officiële' pers kan, wil of durft niets negatiefs te zeggen en doen soms vrolijk mee met dit absurde gedoe.
Mensen die via onofficiële weg willen wijzen op het feit dat dit hele gebeuren maatschappelijk onverantwoord is worden monddood gemaakt of simpelweg verbannen van sociale media die aantoonbaar selectief zijn in het controleren op naleving van de beleidsregels.

Iedere kritiek (zelfs als die niets te maken heeft met wat voor politieke standpunten dan ook) is automatisch afkomstig van rechtse, conservatieve, misogynistische, racistische haters terwijl ze zelf verheven zijn en blijkbaar wel mogen discrimineren, diversifiëren uit oogpunt van hun grote goed.
De vrouwen of zelfs transvrouwen die niet mee gaan met de hele 'witte mannen zijn slecht' beweging zijn geïndoctrineerd door het patriarchaat.

Ik vind het prima dat ze content produceren door vrouwen en voor vrouwen maar het hatelijke moet achterwege blijven.
En als er geen geld mee verdient wordt zou dat een hint moeten zijn in plaats van een mogelijkheid te zeiken over witte mannen of de toxic fans.

Onderdoor

Avatar

Wanneer gaan we my little pony zien in star wars, kan niet WACHTENNNN.

NieuwsFilm

meest populair