40 jaar oude horrorfilm met o.a. George Clooney en Laura Dern met de grond gelijk gemaakt

40 jaar oude horrorfilm met o.a. George Clooney en Laura Dern met de grond gelijk gemaakt

Misschien had 'Grizzly II' beter niet afgemaakt kunnen worden...

Bijna 40 jaar geleden werd er gewerkt aan Grizzly II, waarin rollen waren weggelegd voor George Clooney, Laura Dern en Charlie Sheen. De film werd echter nooit afgemaakt, aangezien executive producer Robert Proctor destijds met een groot deel van het budget aan de haal ging. In september kregen we te horen dat de film alsnog een bioscoop- en VOD-release kreeg, maar helaas is hij niet erg goed onthaald.

Het origineel, Grizzly uit 1976, werd een box-office hit. Niet zo heel gek dus dat er een vervolg kwam, dat deze keer draait om een grizzlybeer die een openluchtconcert terroriseert nadat haar welpen door stropers zijn gedood. De organisatie van het concert schakelt meerdere jagers in om met het dier af te rekenen, maar dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan...

Reviews
De film wordt nu met de grond gelijk gemaakt. Zo zegt The Guardian o.a. dat de film ondragelijk is. Ook The New York Times en The Chicago-Sun Times vinden Grizzly II maar niks. Zij moeten de film een gedrocht van begin tot einde dat een slordig gemonteerde Jaws-rip-off is.

The Hollywood Reporter spreekt eveneens over een erg slechte film en waarschuwen toeschouwers dat Clooney, Dern en Sheen bijna niet in de film te zien zijn. Deze drie sterren zijn sinds 1983 natuurlijk wel uitgegroeid tot grote filmsterren, waardoor de film opnieuw gemonteerd werd om hun rol groter te doen lijken. Ze zijn echter maar een paar minuten in de film te zien.

Hoofdrol
De hoofdrol is weggelegd voor John-Rhys Davies, voornamelijk bekend van zijn rol als Gimli in The Lord of the Rings-trilogie, maar ook hij kon de film blijkbaar niet dragen. Tot slot schrijft Movie Nation dat er geen films meer als Grizzly II: Revenge worden gemaakt en dat we daar gelukkig om moeten zijn.

NieuwsFilm

meest populair