Dit is een van de superwapens van de Nihil in 'Star Wars: The High Republic'

Dit is een van de superwapens van de Nihil in 'Star Wars: The High Republic'

Deze ruimtepiraten zijn nog best wel hard.

Star Wars: The High Republic is nu officieel van start. De boeken en comics draaien om het hoogtepunt van de Jedi, die sterker zijn dan we ze kennen uit de Skywalker-saga.

Maar de Jedi mogen dan wel sterk zijn, er is ook een vijand die we niet eerder kenden, die wel heel sterk is: de Nihil. In het boek van Charles Soule dat de franchise lanceerde, Light of the Jedi, zien we de tragische dood van een Jedi Master na een aanval van de Nihil.

Sterke ruimtepiraten
Uit het boek blijkt dat de Nihil een soort ruimtepiraten zijn. Zodra de Great Disaster plaatsvindt, een gebeurtenis ergens in de Outer Rim waardoor ruimteschepen abrupt uit de hyperruimte gedwongen worden met verschrikkelijke ongelukken tot gevolg, is het aan de Jedi om voor rust te zorgen.

Zij lanceren initiatieven om mensen in de problemen te helpen. Maar in een zeker moment komt een groep Jedi, aangevoerd door Jora Malli, de ruimtepiraten Nihil tegen.

Via een wapen dat de Path Engine genoemd wordt, kunnen ze Nihil korte afstanden reizen door de hyperruimte. Dat zorgt ervoor dat ze direct uit het niets tevoorschijn kunnen komen, de vijand verwarren en verslaan. De vloot van de Jedi ziet dat natuurlijk niet aankomen, al helemaal niet als een van de schepen door het vliegtuig van Jora Malli vliegt, waardoor ze om het leven komt.

Hoewel de Jedi traditioneel een oorlog uit te vechten hadden met de Sith, vormen de Nihil dus ook een behoorlijk formidabele tegenstander.

NieuwsFilm

meest populair