Featured

'WandaVision' uitgelegd: het nieuwe begin van het MCU

De serie vormt de herstart van het Marvel Cinematic Universe.

door Jim Pedd om 09:31 in Featured
Eindelijk is het Marvel Cinematic Universe weer van start. En heel apart ook, met de serie WandaVision op Disney+. Hoewel er veel hints in zitten, weten we nog weinig over de richting van de show. Vandaag leggen we je in elk geval uit hoe het zit met de nieuwe organisatie.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS voor WandaVision. Lees dit artikel dus alleen als je de nieuwe afleveringen al gezien hebt.

In de eerste twee afleveringen zien we hoe Wanda Maximoff en haar geliefde Vision zich vestigen in het aparte en rustige stadje Westview. Daar beginnen ze een nieuw hoofdstuk van hun leven, omringd door clichés uit sitcoms. Maar er is een behoorlijk opmerkelijke aanwezigheid in de serie: SWORD.

Wat is SWORD?
De organisatie is bedacht door regisseur Joss Whedon en debuteerde in Astonishing X-Men. SWORD is een soort 'ruimteversie' van SHIELD, die de Aarde in de comics moet beschermen. In deze serie staat het voor: Sentient Weapon Observation Response Division, in plaats van Sentient World Observation and Response Department.

Dat observeren doet de organisatie heel duidelijk. Er wordt zelfs door iemand geïnfiltreerd in de vreemde realiteit waarin Wanda Maximoff leeft. Aan het eind van de eerste aflevering zien we bovendien dat iemand het duo via een ouderwetse televisie in de gaten houdt.

Heel prominent in beeld zie je het logo van SWORD op een notitieblok. In de tweede aflevering verschijnt er ineens een rood-geel helikoptertje uit de lucht, terwijl de rest van de wereld monochroom is. Ook zien we in de tweede aflevering een SWORD-agent. In de laatste minuten komt hij uit het riool gekropen en wordt hij omringd door bijen. Hij heeft op zijn bijenpak SWORD staan.

Zodra Wanda hem ziet, spoelt ze de tijd terug en begint een nieuw moment. Dat wijst er dus op dat ze ook het vermogen heeft de wereld te beheersen en te veranderen als ze dat wil.

Monica Rambeau
In de serie zien we ook Monica Rambeau, die we eerder als kind interactie zagen hebben met Scarlet Witch. In de nieuwe realiteit van Wanda stelt Monica zichzelf voor als Geraldine. Ook heeft ze een opmerkelijke zilveren broche die lijkt op een wormgat of magisch portaal.

De kans is groot dat de interactie tussen Wanda en Monica zal laten escaleren. Maar er is ook iets anders aan de hand, want we horen iemand op de radio vragen: 'Wie doet je dit aan, Wanda?' Er zitten dus nog grote onthullingen aan te komen.

Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering te zien.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jeroenh

Avatar

Het is toch met Captain Marvel, dat Monica Rambeau interactie heeft als kind? Niet met Scarlet Witch..

chrisjo

Avatar

je vergeet het hydra teken op het horloge in het reclame filmpje daarvan ????

adofmirosch

Avatar

Ik ben positief verrast over de show Smiley face ik had niet verwacht dat ik nog iets uit het MCU zou gaan bekijken, maar dit vond ik er creatief uit zien dus gaf het een kans. En ik ben blij dat ik het gedaan heb. De humor is leuk, en het is zo charmant om te zien.

NieuwsFilm

meest populair