Gerucht: richtingenstrijd binnen 'Star Wars'-studio Lucasfilm

Gerucht: richtingenstrijd binnen 'Star Wars'-studio Lucasfilm

Er zouden nog wat problemen zijn achter de schermen.

Het gerucht gaat dat er een soort burgeroorlog woedt binnen Star Wars-studio Lucasfilm. Er zouden drie richtingen zijn binnen de studio, over waar het allemaal heen moet.

Het zou ermee te maken hebben dat de Skywalker-saga niet echt geslaagd is. Bovendien zijn de spin-off films niet echt geslaagd. Wel slaagde de eerste live-action serie in de franchise: The Mandalorian.

Richtingenstrijd
"Achter de schermen is Lucasfilm op dit moment een gebroken studio met drie ideologische richtingen," schrijft Bounding Into Comics. "Er zijn de oldtimer die zich de tijden van George Lucas nog goed herinneren. Zij zijn wat meer apolitiek en werken gewoon hard. Ze hebben vooral geprobeerd niet ontslagen te worden. Dan is er de crew van Kathleen Kennedy. Dat zijn vooral mensen die sinds 2012 ingehuurd zijn, de mensen die de vervolgtrilogie gemaakt hebben. Maar zij zijn nu verwezen naar comics en young adult boeken."

Volgens de site is de derde groep in het geheel die van The Mandalorian. "Deze nieuwe groep bestaat uit loyalisten aan Favreau, die gewoonlijk buiten de grenzen van Lucasfilm werken."

Natuurlijk is het niet vreemd om te denken dat er iets aan de hand moet zijn binnen de filmstudio. Star Wars worstelt de afgelopen jaren met waar het heen moet. Of er echt facties binnen de studio zijn, zoals de site BiC stelt, is maar de vraag.

NieuwsFilm

meest populair