Netflix en co. geven monsterbedrag uit aan nieuwe films en series

Netflix en co. geven monsterbedrag uit aan nieuwe films en series

In 2021 een nieuwe stap voor de streamingwereld.

Netflix geeft aan bepaalde grote films al tussen 100 tot 200 miljoen dollar uit en Disney+ pompt per seizoen circa $100 tot 150 miljoen in de Star Wars en Marvel-series. Gezamenlijk geven deze en andere streamingdiensten in 2021 maar liefst zo'n 112 miljard dollar uit aan nieuwe content.

Dit nieuws komt voort uit een voorspelling van de Consumer Technology Association, aldus The Hollywood Reporter. En hiermee groeien de streamingdiensten razendsnel naar een dominante positie in de entertainmentbusiness, naast de gaming-industrie.

Streamingdiensten: 112 miljard dollar in 2021
De 112 miljard dollar is circa elf procent meer dan in 2020 en zo'n 31 procent meer dan in 2019. Een groot deel van de uitgaven worden gedaan door Netflix, Amazon en Disney+, maar ook diensten als Apple TV+, Hulu, HBO Max, Peacock, CBS All Access, Showtime en Starz geven de nodige miljoenen uit.

Netflix liet een paar dagen geleden nog weten dat er in 2021 iedere week weer een grote film verschijnt. Disney+ gaat in 2021 bijna iedere week weer een nieuwe aflevering van de series in het Marvel Cinematic Universe online te zetten.

De streamingdienst HBO Max lijkt zich komende periode te gaan nestelen naast Netflix, Amazon en Disney+. Er worden vele honderden miljoenen, zo niet enkele miljarden, gestoken in nieuwe content.

NieuwsFilm

meest populair