Algemeen

Netflix en co. geven monsterbedrag uit aan nieuwe films en series

In 2021 een nieuwe stap voor de streamingwereld.

door Bram de Groot om 11:53 in Algemeen
Netflix geeft aan bepaalde grote films al tussen 100 tot 200 miljoen dollar uit en Disney+ pompt per seizoen circa $100 tot 150 miljoen in de Star Wars en Marvel-series. Gezamenlijk geven deze en andere streamingdiensten in 2021 maar liefst zo'n 112 miljard dollar uit aan nieuwe content.

Dit nieuws komt voort uit een voorspelling van de Consumer Technology Association, aldus The Hollywood Reporter. En hiermee groeien de streamingdiensten razendsnel naar een dominante positie in de entertainmentbusiness, naast de gaming-industrie.

Streamingdiensten: 112 miljard dollar in 2021
De 112 miljard dollar is circa elf procent meer dan in 2020 en zo'n 31 procent meer dan in 2019. Een groot deel van de uitgaven worden gedaan door Netflix, Amazon en Disney+, maar ook diensten als Apple TV+, Hulu, HBO Max, Peacock, CBS All Access, Showtime en Starz geven de nodige miljoenen uit.

Netflix liet een paar dagen geleden nog weten dat er in 2021 iedere week weer een grote film verschijnt. Disney+ gaat in 2021 bijna iedere week weer een nieuwe aflevering van de series in het Marvel Cinematic Universe online te zetten.

De streamingdienst HBO Max lijkt zich komende periode te gaan nestelen naast Netflix, Amazon en Disney+. Er worden vele honderden miljoenen, zo niet enkele miljarden, gestoken in nieuwe content.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Wow waar komen alle bedragen toch vandaan snap er niks van

TwinsA

Avatar

En dan zeggen ze dat het slecht gaat. Ik denk dat ze minder budget geven aan acteurs en meer investeren in streaming.

David Mills

Avatar

Ik weet niet hoe ze aan deze bedragen komen. Netflix heeft 167 miljoen leden met een kwartaal omzet van 5,4 miljard en een jaaromzet van ongeveer 22 miljard. Netflix is verreweg de grootste en de kleinere streamingsdiensten hebben vele lagere omzetten. Geen idee hoe ze aan het bedrag van 112 miljard komen??

kokosnoot

Avatar

Als ze maar niet inboeten aan kwaliteit! Want daar valt of staat alles mee.

NieuwsFilm

meest populair