'Star Wars' maakt de eerste grote Sith-oorlog canon

'Star Wars' maakt de eerste grote Sith-oorlog canon

Ook dit behoort nu tot de franchise.

Lucasfilm is begonnen met een heel nieuw tijdperk in de Star Wars-franchise. Met The High Republic volgen we verhalen die zich tweehonderd jaar voor de Skywalker-saga afspelen.

Onderdeel van The High Republic zijn heel wat onthullingen over het verleden. Zo blijkt nu dat er een grote oorlog woedde tussen de Jedi en de Sith, die we ook al kennen uit het vroegere canon (tegenwoordig Legends).

De Great Sith War
In Star Wars Legends was Freedon Nadd degene die het oude Sith-keizerrijk weer nieuw leven in blies, evenals een strijd waarbij de Sith het massaal tegen de Jedi opnamen. Zijn acties leidden uiteindelijk tot een strijd die door Sith Lord Exar Kun aangevoerd werd, tegen de Republiek.

De Sith waren zo succesvol met hun strijd, dat ze de Jedi bijna helemaal uit wisten te roeien. Overigens mede dankzij de hulp van de Mandalorians die zich verbonden aan de Sith. Pas toen de Republiek terug vocht, werden de Sith en Mandalorians verslagen.

Sith War hersteld
In het boek Light of the Jedi van Charles Soule leren we dat de Sith War ook in de nieuwe franchise 'echt' gebeurd is. Jedi Master Oppo Rancisis zegt: "In het verleden zijn we altijd een militaire macht geweest. Sterker nog, onze voorgangers hebben de Great Sith Wars uitgevochten en zelfs gewonnen."

Het is nu nog de vraag wat voor details er verbonden worden aan die Great Sith War. In de oude franchise werden de Jedi bijna uitgeroeid, na een strijd die een kleine vijftig jaar in beslag nam.

De kans is groot dat dit deel van de Star Wars-geschiedenis de komende tijd verder verkend wordt.

NieuwsFilm

meest populair