Featured

'Star Wars' maakt de eerste grote Sith-oorlog canon

Ook dit behoort nu tot de franchise.

door Jim Pedd om 10:45 in Featured
Lucasfilm is begonnen met een heel nieuw tijdperk in de Star Wars-franchise. Met The High Republic volgen we verhalen die zich tweehonderd jaar voor de Skywalker-saga afspelen.

Onderdeel van The High Republic zijn heel wat onthullingen over het verleden. Zo blijkt nu dat er een grote oorlog woedde tussen de Jedi en de Sith, die we ook al kennen uit het vroegere canon (tegenwoordig Legends).

De Great Sith War
In Star Wars Legends was Freedon Nadd degene die het oude Sith-keizerrijk weer nieuw leven in blies, evenals een strijd waarbij de Sith het massaal tegen de Jedi opnamen. Zijn acties leidden uiteindelijk tot een strijd die door Sith Lord Exar Kun aangevoerd werd, tegen de Republiek.

De Sith waren zo succesvol met hun strijd, dat ze de Jedi bijna helemaal uit wisten te roeien. Overigens mede dankzij de hulp van de Mandalorians die zich verbonden aan de Sith. Pas toen de Republiek terug vocht, werden de Sith en Mandalorians verslagen.

Sith War hersteld
In het boek Light of the Jedi van Charles Soule leren we dat de Sith War ook in de nieuwe franchise 'echt' gebeurd is. Jedi Master Oppo Rancisis zegt: "In het verleden zijn we altijd een militaire macht geweest. Sterker nog, onze voorgangers hebben de Great Sith Wars uitgevochten en zelfs gewonnen."

Het is nu nog de vraag wat voor details er verbonden worden aan die Great Sith War. In de oude franchise werden de Jedi bijna uitgeroeid, na een strijd die een kleine vijftig jaar in beslag nam.

De kans is groot dat dit deel van de Star Wars-geschiedenis de komende tijd verder verkend wordt.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Wauw, Filmtotaal is nu de enige die The High Republic promoot Smiley face Social media en zelfs mainstream media hebben het alleen maar over Gina. Smiley face

Anyway iemand (werkelijk) geïnteresseerd in The High Republic? Let me know in the comments below. Smiley face

Gigan72

Avatar

@mof
Nee totaal niet..

Tuurlijk zou ik het wel kijken of het wat is .als serie komt.
En als het niets is haak ik wel af en is het wel leuk of goed dan blijf ik wel kijken.
Maar zit er niet op te wachten of zo.

Havoc

Avatar

@mof

Jazeker. De eerste 2 boeken met veel plezier gelezen. Inmiddels in de derde bezig. Ook de marvel comics staan klaar om gelezen te worden.

Overlord

Avatar

@Mof, het ligt er helemaal aan wie dit op gaat pakken.
In eerste instantie werd ik ook niet warm van het idee van the Mandalorian, maar ben zeer aangenaam verrast over de uitwerking. ( kan volgend seizoen natuurlijk flink tegenvallen zonder Gina Smiley face )

Lurking metafan

Avatar

@mof: nog niet echt, ik was teleurgesteld dat ze The Old Republic -dat sterke verhaallijnen had - links lieten liggen en met dit nieuwe High Republic-stuff begonnen.

Ik wacht even af hoe The High Republic uitgebouwd wordt en wat de indrukken ervan zijn: na Disney's wisselende avonturen met Star Wars (Clone Wars, Rogue One, Jedi: Fallen Order, Mandalorian, Squadrons en Darth Vader comics waren geweldig, Star Wars Battlefront II en Force Awakens waren fun, al het andere was minder) beoordeel ik elk nieuw Star Wars initiatief kritisch.

Arnold_FF7

Avatar

Denk dat niemand geïnteresseerd is in the high republic Mof als ik al die beelden van de strips en bestsellers afgeprijsd in de winkels zie liggen

Hiss

Avatar

@mof
Normaal vrat ik alles wat als Star Wars op de markt gezet werd.
Maar sinds de sequel trilogie weet ik dat het team gelieerd aan Kathleen Kennedy niet echt feeling met Star Wars heeft (en dat is zwak uitgedrukt.)
En The High Republic komt voort uit dat team.
Daarom sta ik niet bepaald vooraan om dit te gaan lezen. Op zich ben ik wel blij dat FT zo nu en dan (lees: bijna dagelijks) een nieuwtje van The High Republic plaatst. Daardoor wordt ik in ieder geval bevestigd in mijn overtuiging dat het team van KK het recept van Star Wars nog steeds niet in de vingers heeft.

Chris23

Avatar

Alsof mn moeder mn starwars speeldgoed aan mn zusje heeft gegeven die er haar barbie poppen aan toe heeft gevoegd. Smiley face

NieuwsFilm

meest populair