Featured

'Star Wars' onthult dat de Jedi al eens eerder bijna uitgemoord waren

Gruwelijke nieuwe feiten over de franchise komen naar buiten.

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Star Wars heeft onthuld dat de Jedi al eens eerder bijna helemaal uitgeroeid waren. De geschiedenis van de orde van Force-monniken is daarmee duisterder dan je wellicht zou denken.

Iedereen kent natuurlijk Order 66. Het moment waarop de kloontroepen van Palpatine zich tegen hun Jedi-generaals keerden en zij massaal gedood werden. Er bleef een handvol Jedi over, maar veruit de meesten werden vermoord. De overlevenden werden zelfs opgejaagd door Inquisitors.

Niet de eerste keer
Via het boek Light of the Jedi van Charles Soule leren we dat de Sith al eens eerder vrijwel alle Jedi wisten uit te roeien. Tijdens de First Sith War lijkt er een grote massamoord plaatsgevonden te hebben.

In het boek lezen we het volgende:Daarmee moge duidelijk zijn dat de Jedi van de High Republic ook iets anders zijn dan wat we hebben gezien in de Skywalker-saga.

Maar het is ook het moment waarop we zien dat er dus in de geschiedenis van de Jedi wel vaker gruwelijke dingen voorgekomen zijn.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Darthmar

Avatar

Wow iets wat in wat nu Legends is is van stal gehaald voor het nieuwe canon.
Binnenkort een nieuwsbericht dat er een eerdere empire geweest is. Een Sith Empire.

SteefL

Avatar

Boektotaal.nl weer...

DoctorManhattan

Avatar

Kan aan mij liggen, maar ik zie geen link of wat dan ook

Artificialis

Avatar

Iedereen kent natuurlijk Order 66.

Als je daar bij Kathleen Kennedy over begint moet ze die term waarschijnlijk in een aantekeningenboekje opzoeken.

Totdat iets in een film of serie verschijnt ben ik geneigd om het niet als canon mee te rekenen. Darth Maul's terugkeer heeft in The Clone Wars en Rebels voldoende grondslag gekregen om het serieus te nemen. Dat deed ik niet toen het alleen nog maar onderdeel van de comics was.

NieuwsFilm

meest populair