Disney onder vuur i.v.m. casting witte acteurs voor 'Soul'

Disney onder vuur i.v.m. casting witte acteurs voor 'Soul'

De Deense en Portugese versie krijgen kritiek te verduren.

De laatste Pixar-film Soul verscheen nog niet zo heel lang geleden op Disney+. De film, waarin Jamie Foxx te horen is als het personage Joe Gardner, werd goed onthaald. Gardner wordt in bepaalde Europese landen echter ook ingesproken door een witte acteur en dit wordt Disney niet in dank afgenomen.

Joe Gardner is namelijk een personage met een donkere huidskleur, maar in Denemarken heeft de witte acteur Nikolaj Lie Kaas zijn stem verleend aan Joe. Hier kwam de nodige kritiek op.

Hij liet dan ook zelf van zich horen op Facebook: ''Voor mij is het heel duidelijk: de man of vrouw die het beste in staat is om een rol te spelen, zou de rol moeten krijgen''.

Andere landen
Ook in Portugal is er een controverse ontstaan. Daar doet op dit moment dan ook een petitie de ronde, om de stemmencast van Soul door niet witte-acteurs te vervangen. De petitie werd al bijna 20.000 keer ondertekend.

Andere Europese landen doen het echter beter. In Frankrijk wordt Joe ingesproken door Omar Sy, o.a. bekend van de recente, populaire Netflix-serie Lupin. In Nederland wordt de de stem van Joe dan weer verzorgd door de Surinaams-Nederlands zanger Kenny B.

NieuwsFilm

meest populair