Beroemde actrice wil niet langer naakt in films

Beroemde actrice wil niet langer naakt in films

Keira Knightley heeft niet langer zin in 'ingevette lichamen en kreungeluiden'.

Keira Knightley is nog steeds niet van plan om ooit zomaar nog eens naakt te acteren. Dat bevestigt ze in de podcast Chanel Connects. Toch heeft de Britse actrice blootscènes niet helemaal verbannen; ze onthult namelijk onder welke omstandigheden ze eventueel een uitzondering zou willen maken.

"Het is deel een kwestie van ijdelheid, maar het werd me ook te ongemakkelijk om vanuit het mannelijke perspectief geregisseerde naaktscènes te spelen", vertelt de 35-jarige Knightley in de podcast.

Desondanks begrijpt ze waarom regisseurs deze scènes soms nodig hebben. "Sommige regisseurs hebben iemand nodig die er aantrekkelijk uitziet en dan moet je van die vreselijke seksscènes spelen waarin iedereen helemaal ingevet is en loopt te kreunen", zegt ze. "Ik begrijp de waarde van dit soort scènes, maar heb voor mezelf besloten deze gewoon niet langer meer te willen doen".

Uitzondering mogelijk
Knightley zou wel overwegen een uitzondering te maken voor vrouwelijke regisseurs in bepaalde films. "Als het verhaal zou gaan over het moederschap of lichaamsacceptatie, dan zou ik er waarschijnlijk anders tegenover staan", aldus de actrice.

Contractueel vastgelegd
Knightley maakte deze beslissing in maart vorig jaar al bekend. De actrice laat hiervoor voortaan standaard een clausule in haar contract opnemen waarin staat dat ze weigert blootscènes te spelen. Als reden voor deze stap noemde Knightley toen onder meer haar moederschap.

"Ik heb me altijd op m'n gemak gevoeld, maar ik heb niet meer de behoefte om aan iedereen mijn evakostuum te tonen", zei ze toen in The Financial Times.

NieuwsFilm

meest populair