Algemeen

John Boyega vindt werken aan een filmfranchise net een gevangenis

Het is een luxe gevangenis, dat dan weer wel.

door Jim Pedd om 07:36 in Algemeen
Acteur John Boyega is bijzonder openhartig over hoe het voor een acteur is om in een grote franchise te spelen. Het is een beetje een gevangenis, stelt hij.

Boyega heeft de afgelopen tijd goed werk verzet als het aankomt op het aanzwengelen van de discussie over gelijkheid in Hollywood. Daar scheelt het nogal aan en wat de acteur betreft moet het beter kunnen. Boyega schoof in elk geval aan bij Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy om dit onderwerp te bespreken en noemde het vruchtbare gesprekken.

Niet blij
Hoewel Boyega dus tevreden is over hoe Disney omgaat met de kritiek, is hij echt nog niet tevreden met de wijze waarop Hollywood franchises benadert. Tijdens een gesprek met CinemaBlend vertelde hij het volgende.

"Als je in een grote franchise zit, is het een beetje alsof je in een luxe gevangenis zit, vooral voor een acteur die iets anders wil doen. Want onthoud wel dat als je in een franchise speelt, je jarenlang aan hetzelfde personage werkt. Daardoor sterven je andere spieren als het ware af," aldus Boyega.

De kans dat dit aspect van Hollywood gaat veranderen is helaas klein. Franchises vormen immers steeds meer een belangrijk onderdeel van de winstgevendheid van Hollywood.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Je kunt ook nee zeggen tegen een rol toch? Lijkt me dat je van te voren weet dat je tekent voor een franchise als er "Star Wars" bovenaan het script staat. Of als je tekent met een clausule voor meerdere films.

Ik vind deze discussie altijd wat lastig, want ondanks dat ik zijn punt begrijp, heeft hij ook heel veel baat gehad met het werken voor een franchise. Het heeft zijn carrière een flinke boost gegeven. Dus ja, je kan het een gevangenis noemen... Maar ook een mogelijkheid om makkelijker andere dingen te doen dankzij die franchise.

Nesh

Avatar

Zwaar leven.

23VDV23

Avatar

De betere acteurs weten dit gewoon vaak te overstijgen. Harrisson Ford was gewoon een betere acteur dan Mark Hamill en had daarom daarna nog een interessantere carriere. Van het Harry Potter trio was duidelijk dat Emma Watson meer in haar mars had dan die andere twee. En van de drie nieuwere namen in de SW-franchise (Daisey Ridley, Boyega en Adam Driver) stak Adam Driver er met kop en schouders bovenuit. Boyega heeft gewoon onvoldoende kunnen overtuigen tot nu toe. Heel simpel.

Master Of Films

Avatar

23VDV23 "Van het Harry Potter trio was duidelijk dat Emma Watson meer in haar mars had dan die andere twee."
Imho vind ik dat Daniel Radcliffe juist meer in zijn mars heeft. O.a. in Swiss Army Man, Horns, Imperium e.d.

Pascal08

Avatar

Wauw, andere de schuld geven van je eigen keuzes, wauw!

Lurking metafan

Avatar

Dat is waarom acteurs en actrices na jarenlang Marvel of DC superhelden gedaan te hebben, toch weer iets anders willen, ook al waren de films succesvol.

Om typecasting te verminderen.
Ook de reden waarom ze in de tussentijd in kleinere films spelen als de gelegenheid zich voordoet.

Darthmar

Avatar

Maar je bankrekening groeit toch Boyega?

Ereptile

Avatar

Ik snap zijn punt. Je wil natuurlijk hele diverse (en mogelijk volwassenere) rollen op je nemen als acteur.

Lijkt mij juist een droombaan hoor!

NieuwsFilm

meest populair