John Boyega vindt werken aan een filmfranchise net een gevangenis

John Boyega vindt werken aan een filmfranchise net een gevangenis

Het is een luxe gevangenis, dat dan weer wel.

Acteur John Boyega is bijzonder openhartig over hoe het voor een acteur is om in een grote franchise te spelen. Het is een beetje een gevangenis, stelt hij.

Boyega heeft de afgelopen tijd goed werk verzet als het aankomt op het aanzwengelen van de discussie over gelijkheid in Hollywood. Daar scheelt het nogal aan en wat de acteur betreft moet het beter kunnen. Boyega schoof in elk geval aan bij Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy om dit onderwerp te bespreken en noemde het vruchtbare gesprekken.

Niet blij
Hoewel Boyega dus tevreden is over hoe Disney omgaat met de kritiek, is hij echt nog niet tevreden met de wijze waarop Hollywood franchises benadert. Tijdens een gesprek met CinemaBlend vertelde hij het volgende.

"Als je in een grote franchise zit, is het een beetje alsof je in een luxe gevangenis zit, vooral voor een acteur die iets anders wil doen. Want onthoud wel dat als je in een franchise speelt, je jarenlang aan hetzelfde personage werkt. Daardoor sterven je andere spieren als het ware af," aldus Boyega.

De kans dat dit aspect van Hollywood gaat veranderen is helaas klein. Franchises vormen immers steeds meer een belangrijk onderdeel van de winstgevendheid van Hollywood.

NieuwsFilm

meest populair