Algemeen

Plannen voor 'Donnie Darko 2' vergevorderd

Richard Kelly werkt al even aan een serieus tweede deel.

door Bram de Groot om 15:37 in Algemeen
In 2001 verscheen van regisseur Richard Kelly de opvallende film Donnie Darko, de psychologische scifi-thriller met nu grote namen als Jake Gyllenhaal, Maggie Gyllenhaal en Drew Barrymore. Nu zijn er berichten over een vervolg.

In gesprek met ComingSoon heeft de filmmaker ]aangegeven dat er al veel tijd zit in een serieuze opvolger op zijn hit. Donnie Darko werd goed ontvangen, maar was in de bioscoop niet een enorm succes. In 2004 verscheen Donnie Darko: The Director's Cut.

"Nou, ik mag waarschijnlijk niet meer zeggen dan dat er enorm veel werk is verricht," bevestigde Kelly. "Ik heb goede hoop dat we die wereld op een zeer grote en opwindende manier opnieuw kunnen verkennen. Maar we zullen zien wat er gebeurt. Maar er is veel werk verzet. Er is erg veel werk verzet."

Vervolg S. Darko uit 2009
In 2009 verscheen er overigens al eens een vervolgfilm met de titel S. Darko, maar Kelly gaf destijds aan dat hij op geen enkele manier betrokken was bij die productie. Kelly beschikt namelijk niet over de rechten.

Wat vind jij? Denk jij dat een vervolg op Donnie Darko nodig is? Of zijn dit juist films die je beter zo kunt laten?3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Lewis

Avatar

Laten

And...Action

Avatar

Elk detail van 'The Philosophy of Time Travel' was al goed uitgewerkt in Donny Darko. Als het meer van hetzelfde is, dan liever geen vervolg. Misschien is het werk van 'Roberta Sparrow' niet volledig. Als er een Tangent Universe ontstaat legt ze alleen uit hoe dit probleem wordt opgelost en wat ieders rol daarin is. Zou je de kracht van 'The Living Receiver' eigen kunnen maken zonder dat er een Tangent Universe is ontstaan? Veroorzaak je daarmee een storing? Hoe wist Roberta Sparrow dit allemaal? Ze verwijst in haar boek in het begin naar de ''sisters of the Saint John Chapel' in Alexandria. Ze bedankt hen voor hun ondersteuning van haar beslissing. Welke beslissing? Openbaar maken van wat ze wist of wat anders? Of was het alleen angst om voor gek te worden verklaard? Aangezien Richard Kelly hint naar het 'verkennen van die wereld' zijn er waarschijnlijk meer dingen erbij betrokken dan we nu nog weten. In dat geval is het aanvullend en zou ik zeggen, laat het vervolg maar komen.

Sunspot

Avatar

Vette film, maar een vervolg hoeft voor mij niet

NieuwsFilm

meest populair