Halle Berry leert haar zoontje (7) schadelijke seksistische gedachten direct af

Halle Berry leert haar zoontje (7) schadelijke seksistische gedachten direct af

Beroemde actrices wijzen op de noodzaak om kinderen vrouwonvriendelijke gedachten af te leren.

Wanneer hoeven vrouwen niet langer meer te vechten voor een gelijke positie? Dat was het onderwerp van een interessant panel op het Sundance Film Festival, waaraan onder meer Halle Berry, Zendaya en Robin Wright deelnamen.

Volgens de Hollywoodactrices ligt de oplossing vooral in het beter opvoeden van kinderen, die vaak al op jonge leeftijd - al dan niet bewust - seksistische opvattingen krijgen aangeleerd.

"Mannen moeten nodig hun perspectief veranderen, en daarvoor moeten ze ook hun psyche veranderen", begint Wright. "De nieuwere generaties, de kinderen van vandaag de dag, hebben hun geluk op jonge leeftijd al te onderwezen kunnen worden hierover".

"Ik realiseerde me dat het allemaal start met het opvoeden van onze kinderen als we een andere toekomst willen hebben", vult Berry haar aan.

"Ik heb al veel gesprekken met mijn zevenjarige zoontje gehad over de verschillen tussen jongens en meisjes. Ik zie gewoon dat hem - al dan niet bewust - wordt aangeleerd dat jongens superieur zijn aan meisjes".

Volgens Berry is het haar taak als ouder om de gedachten van haar zoontje continu uit te dagen, bijvoorbeeld wanneer hij opmerkt dat een bepaalde kleur een 'meisjeskleur' is.

"Het is aan mij om hem een ander perspectief te bieden en ik weet zeker dat hij hierdoor meer zal gaan nadenken over dit onderwerp", aldus de actrice, die momenteel werkt aan haar regiedebuut Bruised.

Volgens Zendaya is de situatie nu al langzaam aan het verbeteren. "Ik heb het geluk gehad met meerdere mannen te mogen samenwerken die mijn kracht als vrouw respecteerden en zelfs aanmoedigden", aldus de Euphoria-ster.

NieuwsFilm

meest populair