'Star Wars: The High Republic' introduceert een heel nieuwe Skywalker

'Star Wars: The High Republic' introduceert een heel nieuwe Skywalker

Eentje in geest, dus niet in achternaam.

Sinds Star Wars: The Rise of Skywalker heeft de franchise het idee van wat het betekent om een Skywalker te zijn opnieuw gedefinieerd. Daardoor was Rey ook ineens een Skywalker, wat te maken had met haar rol in de Force.

Pablo Hidalgo, een van de mensen die bij Lucasfilm verantwoordelijk is voor het canon, legde in het verleden al eens uit dat het zijn van een Skywalker nu "een metafoor is. Het hoeft niet direct verbonden te zijn met je bloed."

Een nieuwe Skywalker
Elke generatie in de franchise lijkt nu een eigen Skywalker te hebben. Zo bleek uit een feitenboek dat Luke Skywalker niemand minder dan Qui-Gon Jinn al zag als een Skywalker, vanwege zijn omgang met de Force. En ook wordt geïmpliceerd dat de eerste Jedi, de oprichter van de orde, zijn leven ook wijdde aan balans en in die zin ook een Skywalker was.

Nu lijkt ook de High Republic-franchise een Skywalker geïntroduceerd te hebben. In het boek Into the Dark van schrijfster Claudia Gray ontmoeten we namelijk een Jedi die worstelt met zijn plek tussen licht en duister.

Balans brengen
De Jedi in kwestie heet Cohmac en is bekend als wetenschapper en mysticus. Hij is een expert op het gebied van oeroude Force-rituelen. En komt lijnrecht tegenover een rits nieuwe bedreigingen vanuit de Dark Side te staan. Dat doet hem reflecteren op balans.

"Hoe kan dit duister zich waar dan ook vormen? Soms denk ik dat wij, de Jedi, ergens de schuldigen hieraan zijn. We weigeren de Force in al haar glorie te bestuderen, om zowel het licht als het duister te bestuderen."

Dat wijst erop dat hij zich dus richt op twee kanten van de Force, precies zoals Qui-Gon Jinn, Luke Skywalker en zelfs Rey deden.

NieuwsFilm

meest populair