'Star Wars' onthult een vijand die gevaarlijker is dan de Sith

'Star Wars' onthult een vijand die gevaarlijker is dan de Sith

De Drengir zijn een soort bizarre plantachtige wezens.

Tot nu toe draaide de Star Wars-franchise om de strijd tussen de Jedi en de Sith; de verwoede pogingen van licht en duister om elkaar te overwinnen en de zoektocht naar balans. Maar Star Wars: The High Republic laat zien dat er veel grotere bedreigingen zijn dan de Sith.

Het boek Into the Dark van Claudia Gray introduceert namelijk de echte bedreiging voor de High Republic: de Drengir. En die zijn gevaarlijker dan de Sith.

De Drengir
Tot nu toe hintte Lucasfilm ernaar dat de voornaamste schurken van The High Republic een soort ruimtevikingen, de Nihl, waren. Maar het was al duidelijk dat er een strijd zou worden gevoerd om de controle over de Force. Aangezien de Nihil geen Force-krachten hebben, moest er bijna wel een andere schurk zijn in de Outer Rim.

Nou, dat blijkt het geval. We leren in het boek namelijk de Drengir kennen, een soort plantachtige wezens die doordrenkt zijn van de Dark Side van de Force. In het boek ontdekt een handvol Jedi een satelliet waarin een stel Drengir vastzit, daar gevangen gezet door de Sith, die er niet in slaagden de Drengir te bedwingen.

De Drengir kunnen de geest en ziel van een doorgewinterde Jedi redelijk makkelijk doorbreken. En het lijkt erop dat ze behoorlijk dodelijk zijn, want ze kunnen het leven volledig uit een planeet halen. Dat zou kunnen betekenen dat ze Drengir straks nog eens behoorlijk gevaarlijk zullen zijn.

Het simpele feit dat de Sith er niet in slaagden om de Drengir te vernietigen, maar met behulp van de Force hen maar vast zetten, wijst erop dat deze plantachtige wezens nog eens verdomd gevaarlijk kunnen blijken. Extra gevaarlijk is de hint dat de Drengir nu verspreid raken door het hele sterrenstelsel.

Padawan Reath Silas probeert de Drengir namelijk te verslaan door een rits hyperspace pods door het sterrenstelsel te schieten. Daarbij controleert hij niet of die pods leeg zijn, waardoor de Drengir zich vermoedelijk heel snel zullen verspreiden.

NieuwsFilm

meest populair