Celebrity

Is 'Grease' seksistisch? Olivia Newton-John reageert fel op 'domme klagers'

De Australische actrice kan helemaal niets met de recente kritiek op haar musicalklassieker.

door FilmTotaal om 16:16 in Celebrity
Olivia Newton-John vindt de recente kritiek op 'haar' film Grease (1978) maar belachelijk. Volgens de 72-jarige actrice is de musicalprent helemaal niet 'seksistisch' of 'vrouwonvriendelijk', zoals oproerkraaiers op Twitter schreven. Dat zegt ze in de podcast A Life of Greatness.

Olivia Newton-John kan niets met de kritiek op Grease, waarin ze het onschuldige schoolmeisje Sandy speelde naast John Travolta's stoere hunk Danny. De Australische actrice vindt alle ophef zwaar overtrokken.

"Ik vind de kritiek in dit geval nogal dom. De film is gemaakt in de jaren zeventig en gaat over de jaren vijftig. Het is een toneelstuk, een musical, gewoon leuk", legt Newton-John uit aan presentatrice Sarah Grynberg. "Het is een leuke filmmusical en niet gemaakt om serieus genomen te worden".

"Ik vind vooral dat iedereen alles zo serieus neemt", gaat de actrice verder. "We moeten een beetje ontspannen blijven en gewoon genieten van dingen zoals ze zijn".

Newton-John heeft Grease zelf dus nooit gezien als een seksistische film. "Het is gewoon een film die mensen vermaak biedt. Klaar", concludeert ze.

Grease blijft het hoogtepunt uit de carrière van Newton-John. Het is dan ook niet vreemd dat ze de klassieker verdedigt en een warm hart toedraagt. Voor de coronacrisis organiseerde ze zelfs nog speciale fandagen met Travolta, met wie ze altijd goed bevriend is gebleven. Het is dan ook zonde dat de chronische klagers ook dit mooie sprookje meer moesten besmeuren.

NieuwsFilm

meest populair