Hier draait Disney-animatiefilm 'Raya and the Last Dragon' echt om

Hier draait Disney-animatiefilm 'Raya and the Last Dragon' echt om

De film draait volledig om het thema eenheid.

Disney maakt zich op voor de release van een nieuwe animatiefilm, Raya and the Last Dragon. De avonturenfilm laat zien hoe hoofdpersoon Raya op zoek gaat naar de laatst overgebleven draak, Sisu.

De draak is voor Raya de enige hoop om het tot op de bot verdeeld eland Kumandra, waar ze vandaan komt, te verenigen. Volgens regisseur Don Hall is dat ook precies waar de film over gaat.

Een metafoor voor eenheid
"Ik denk dat, zelfs al speelt de film zich af in een fantasiewereld, we een duidelijke visuele metafoor voor eenheid hebben," begon Hall tijdens een interview met de site ComicBook.com.

"Dat is de drakenrivier. We zien dat het land ooit één was, maar verdeeld raakte in verschillende gebieden. Daar is dit dus een duidelijke en mooie visuele metafoor voor. En eenheid was altijd al ons doel, als overkoepelend thema in de film."

Voor Don Hall is dat dus een interessant thema, ook omdat het op die manier "de daden van onze hoofdpersoon" kan uitleggen. Vanaf 5 maart is de film te zien op Disney+; in eerste instantie moet je 21,99 euro betalen als je hem wil zien. Vanaf 5 juni is de film vrij verkrijgbaar zonder extra kosten.

NieuwsFilm

meest populair