Zoon overleden James Gandolfini twijfelde lang over 'Sopranos'-prequel

Zoon overleden James Gandolfini twijfelde lang over 'Sopranos'-prequel

Michael Gandolfini had er in de eerste instantie helemaal geen interesse in.

James Gandolfini heeft in heel wat films gespeeld, maar zijn bekendste rol is toch wel die van Tony Soprano in de HBO-serie The Sopranos. Zijn zoon, Michael Gandolfini, zal te zien zijn als een jonge Tony in de film The Many Saints of Newark. In een recent interview laat hij echter weten dat hij hier in de eerste instantie niks van wilde weten.

James Gandolfini werd wereldberoemd als Tony Soprano. De serie wordt vandaag de dag nog steeds gezien als een van de beste series ooit gemaakt. Zoon Michael was naar eigen zeggen dan ook bang dat hij het legendarische imago van de maffiabaas zou besmeuren.

Bang
Zo zegt de 20-jarige Michael: ''Ik wist eigenlijk helemaal niks van de serie af. Natuurlijk wist ik wel dat de serie bestond. Ik ben zelfs vaker op de set geweest en toen zag ik mijn vader ook achter de schermen''.

''Hij wilde echter niet dat ik Tony Soprano zag, het geweld en zijn kwade en gemene eigenschappen. Ik had dus nog nooit de show gezien. Ik heb Tony Soprano nooit gekend. Ik kende alleen mijn vader''.

Casting
Pas toen Michael Gandolfini werd gecontacteerd voor The Many Saints of Newark, begon hij de serie te kijken, al was dit geen makkelijke opgave: ''Het was echt moeilijk om naar mijn vader te kijken. Ik nam monologen van hem op en ging toen door New York lopen, constant zijn stem spelend in mijn oor''.

''Ik heb een tijd lang getwijfeld of ik de rol wel moest accepteren. Maar ik had genoeg vertrouwen in regisseur David Chase. Ik weet zeker dat hij me niet zou casten als hij ook maar het geringste gevoel zou hebben dat het niet zou werken''.

Opnames
De opnames van The Many Saint verlopen spoedig. Een tijdje terug verschenen de eerste beelden en als alles goed gaat zal de film vanaf eind september op het witte doek te zien zijn. Gandolfini kijkt er in ieder geval gigantisch naar uit.

"We kennen Tony Soprano allemaal als een ruwe bolster met een blanke pit, maar wat als we dat op zijn kant draaien en je ziet hoe een creatief, hoopvol, vriendelijk kind, wordt afgericht tot het kind dat hij volgens zijn omgeving behoort te zijn? Het wordt echt heel interessant!''

NieuwsFilm

meest populair