Algemeen

Disney trekt stekker uit 'Ice Age'-animatiestudio Blue Sky Studios

Animatiestudio Blue Sky zat in het pakketje Fox.

door Bram de Groot om 09:48 in Algemeen
Voor vele miljarden kocht The Walt Disney Company soortgenoot 21th Century Fox. Hierdoor kwam niet alleen 20th Century Fox in handen van het muishuis maar ook de animatiestudio Blue Sky Studios. Het gevolg: einde oefening.

Blue Sky Studios werd in 1987 opgericht en wist in 2002 een grote hit te scoren met Ice Age. Er verscheen daarna een complete franchise. Andere hits van Blue Sky zijn Robots (2005), Horton Hears a Who! (2008), Rio (2011) en The Peanuts Movie (2015).

Stekker uit Blue Sky Studios
De reden voor het sluiten van de animatiestudio heeft te maken met de huidige pandemie die drukt op de inkomsten van The Walt Disney Company. "Gezien de huidige economische omstandigheden hebben we, na veel overweging en evaluatie, de moeilijke beslissing genomen om de filmactiviteiten van Blue Sky Studios te stoppen," aldus een woordvoerder.

In april sluiten de deuren en de 450 medewerkers kunnen uitzien naar een vacante baan binnen of buiten de entertainmentreus.

De animatiestudio heeft uiteindelijk dertien animatiefilms, twee tv-specials en tien korte animatiefilms uitgebracht. De laatste film verscheen in 2019 met Spies in Disguise, overduidelijk niet het grootste succes. De films brachten gezamenlijk bijna zes miljard dollar op aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Bigds9fan

Avatar

Nou ja de Ice Age serie was toch al over haar hoogtepunt heen.

Toch jammer want Disney is niet altijd consequent qua kwaliteit.

Blockbuster

Avatar

Wat jammer, want ik heb wel genoten van al hun films, die iig allemaal een eigen imago hadden. Je kon meteen zien door de animatiestijl dat het om een Blue Sky film ging. Misschien leuk voor een poll op FT: Beste Blue Sky film; anders moet FT het maar doen in de rubriek beste & slechtste.

De beste is Ice Age imo, alle 5 films eigenlijk wel. Ook Epic en Rio 1 & 2 zijn top.

Mindere: Horton Hears A Who & Robots, die deden het iig minder aan de box office, maar nog steeds top vermaak.

Darthmar

Avatar

De studio is gesloten maar de rechten liggen nu bij Disney dus verwacht ik wel in de toekomst nieuwe Ice Age films of series.

Havoc

Avatar

Na ice age 2 heb ik niks meer leuk gevonden van deze studio.. dus ik kan er niet wakker om liggen.

reporterdavid91

Avatar

er zou toch nog 1 iceage special of film komen?

NieuwsFilm

meest populair