Disney trekt stekker uit 'Ice Age'-animatiestudio Blue Sky Studios

Disney trekt stekker uit 'Ice Age'-animatiestudio Blue Sky Studios

Animatiestudio Blue Sky zat in het pakketje Fox.

Voor vele miljarden kocht The Walt Disney Company soortgenoot 21th Century Fox. Hierdoor kwam niet alleen 20th Century Fox in handen van het muishuis maar ook de animatiestudio Blue Sky Studios. Het gevolg: einde oefening.

Blue Sky Studios werd in 1987 opgericht en wist in 2002 een grote hit te scoren met Ice Age. Er verscheen daarna een complete franchise. Andere hits van Blue Sky zijn Robots (2005), Horton Hears a Who! (2008), Rio (2011) en The Peanuts Movie (2015).

Stekker uit Blue Sky Studios
De reden voor het sluiten van de animatiestudio heeft te maken met de huidige pandemie die drukt op de inkomsten van The Walt Disney Company. "Gezien de huidige economische omstandigheden hebben we, na veel overweging en evaluatie, de moeilijke beslissing genomen om de filmactiviteiten van Blue Sky Studios te stoppen," aldus een woordvoerder.

In april sluiten de deuren en de 450 medewerkers kunnen uitzien naar een vacante baan binnen of buiten de entertainmentreus.

De animatiestudio heeft uiteindelijk dertien animatiefilms, twee tv-specials en tien korte animatiefilms uitgebracht. De laatste film verscheen in 2019 met Spies in Disguise, overduidelijk niet het grootste succes. De films brachten gezamenlijk bijna zes miljard dollar op aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

NieuwsFilm

meest populair