Ook Jack Black toegevoegd aan opvallende cast 'Borderlands'

Ook Jack Black toegevoegd aan opvallende cast 'Borderlands'

Ook Cate Blanchett, Jamie Lee Curtis en Kevin Hart zijn te zien in de gameverfilming.

Vlak na de aankondiging dat Jamie Lee Curtis in de verfilming van de videogame Borderlands te zien zal zijn, is nu ook Jack Black aan de cast toegevoegd. Dit betekent een reünie met regisseur Eli Roth, met wie Black de fantasyfilm The House with a Clock in Its Walls (2018) maakte.

Naast Curtis werden eerder al Cate Blanchett en Kevin Hart aangetrokken voor de film. Met laatstgenoemde speelde Black samen in de twee Jumanji-films die de afgelopen jaren zijn verschenen.

Sarcastische robot
Black speelt de sarcastische robot Claptrap, een type CL4P-TP robot die is gemaakt door Hyperion. Claptrap is geprogrammeerd met een overenthousiaste persoonlijkheid en is een opschepper. Tegelijkertijd vertoont hij trekken van eenzaamheid en lafheid.

De originele game Borderlands uit 2009 speelt zich af in de verre toekomst en volgt een groep "Vault Hunters" die op een planeet genaamd Pandora op zoek is naar een buitenaardse schat. De game kreeg drie vervolgen: Borderlands 2 in 2012, Borderlands: The Pre-Sequel in 2014 en Borderlands 3 in 2019.

Het scenario van Borderlands wordt verzorgd door Craig Mazin, bekend van de uitstekende HBO-miniserie Chernobyl en de nog te verschijnen The Last of Us-serie. Er is op dit moment nog geen releasedatum vastgesteld.

NieuwsFilm

meest populair