Bikinidragende Sith-piraat en meer humor in door AI geschreven 'Star Wars: Episode X'

Bikinidragende Sith-piraat en meer humor in door AI geschreven 'Star Wars: Episode X'

Star Wars: Episode X, geschreven door een AI-bot, dat moet wat worden.

Wat nou als Lucasfilm en Disney zouden besluiten de Skywalker Saga toch door te zetten? Deze kwam tot een einde met Star Wars: The Rise of Skywalker, maar meer is altijd mogelijk.

Het YouTube-kanaal Blue Bantha Milk Co. besloot een AI-bot te trainen (met behulp van het programma InferKit). Die bot kreeg uiteindelijk de opdracht een Star Wars: Episode X te schrijven. En die film blijkt verrassend goed te zijn!

Niet bevredigend
Voor veel fans eindigde de Skywalker Saga niet heel bevredigend. Zo kregen nieuwe personages als Supreme Leader Snoke, Kylo Ren en Finn weinig achtergrondverhaal en vielen ontwikkelingen rond Luke Skywalker tegen. En ineens was er weer Palpatine, terwijl er geen enkele aanleiding was om zijn aanwezigheid nog te verwachten.

Desondanks kijken Star Wars-fans altijd uit naar meer materiaal. Daar speelt het YouTube-kanaal op in. Hieronder kan je het eerste deel van de table read van het scenario bekijken:



Er zitten heel wat opvallende momenten in de film. Zo komt BB-8 op tragische wijze om het leven en ontmoeten we "een bikini dragende Sith-piraat". Dat soort inventiviteit zorgt voor stiekem best een amusant verhaal.

Over anderhalve dag wordt het tweede deel voorgelezen, in een livestream die je hier kan bekijken:



NieuwsFilm

meest populair