'Star Wars'-mysterie opgelost: Wat gebeurt er met het lichtzwaard van een dode Jedi?

'Star Wars'-mysterie opgelost: Wat gebeurt er met het lichtzwaard van een dode Jedi?

Daar gebeurt eigenlijk best iets moois mee.

Een van de dingen waar de Star Wars-films het nooit over hebben gehad, is wat er gebeurt met het lichtzwaard van een dode Jedi. Een nieuw boek dat onderdeel uitmaakt van het canon, geeft antwoord op precies die vraag.

In de franchise is een lichtzwaard een belangrijk onderdeel van de identiteit van een Jedi en van een Sith. Zij bouwen zelf een lichtzwaard, waarbij ze onder meer een kyber-kristal moeten bemachtigen om het lichtzwaard werkende te krijgen. Dat zorgt voor de energie en geeft het lichtzwaard een kleur.

Eenzame reis
Voor elke Padawan is het vinden van zo'n kristal een eenzame reis, iets dat echt aan hen alleen is. Ze moeten namelijk een kristal vinden dat bij hen past, en er in essentie een band mee vormen door de Force. Hoewel iedereen het lichtzwaard kan gebruiken, is het kristal uniek voor de persoon die het vond.

Via het nieuwe boek, Into the Dark van Claudia Gray, leren we wat er met de kristallen gebeurt als een Jedi dood is. Het lichtzwaard wordt uit elkaar gehaald en de kristallen apart bewaard. Die komen terecht in een van de meditatiezalen in de Jedi Temple op Coruscant, waar ze gebruikt worden om een poort mee te bouwen. Die poort wordt de Kyber Arch genoemd.

Overigens viel sommige lichtzwaarden een ander lot te beurt. Zo werd het lichtzwaard van Qui-Gon Jinn bewaard in de tempel, evenals het Darksaber van Tarre Vizsla.

NieuwsFilm

meest populair