Celebrity

Marvel-actrice Elizabeth Olsen werd net als haar tweelingzussen beroemd: "Nepotisme bestaat"

Ze heeft zelf ook hard gewerkt, maar het feit dat ze jongere zus is van de 'Olsen-twins' opende deuren die voor anderen gesloten bleven.

door FilmTotaal om 15:36 in Celebrity
Elizabeth Olsen, bekend van haar rol als Scarlet Witch in het Marvel Cinematic Universe, is zich er goed van bewust dat ze de succesvolle lancering van haar carrière mede te danken heeft aan haar beroemde zussen Mary-Kate en Ashley. Dat zegt ze in een openhartig interview met Grazia.

Het is niet makkelijk om door te breken in Hollywood. Het hebben van beroemde familieleden, de juiste connecties en een hoop geld kunnen echter deuren openen die voor anderen gesloten blijven. Dat ondervond ook Elizabeth Olsen (32) bij de start van haar carrière.

Zij profiteerde namelijk van het feit dat haar oudere zussen Mary-Kate en Ashley, die bekendstonden als de 'Olsen-twins', al van jongs af aan in de schijnwerpers stonden. Zo waren zij onder meer bekend van de serie Fuller House.

"Nepotisme bestaat en ik ben me daar zeer van bewust. En natuurlijk heb ik het altijd op eigen kracht willen doen", zegt Olsen, die als twee druppels water lijkt op haar zussen, in haar interview met Grazia.

Olsen heeft zelf ook hard genoeg gewerkt voor haar carrière en volgde onder meer opleidingen aan twee prestigieuze acteerscholen. Maar door haar achternaam kwam ze in het begin van haar carrière net wat vlotter aan de bak dan een ander, zegt ze dus.

Haar zussen zijn vandaag de dag vooral actief - én erg succesvol - in de fashionindustrie. Met hun label The Row maakten de twee, die in 2012 stopten met acteren en zich sindsdien nauwelijks nog in de spotlights begeven, in het begin vooral kleding voor jongeren, maar inmiddels bezitten ze een waar mode-imperium voor meer doelgroepen.

NieuwsFilm

meest populair