'Jiu Jitsu' - Nicolas Cage met samoeraizwaard tegen een soort Predator

'Jiu Jitsu' - Nicolas Cage met samoeraizwaard tegen een soort Predator

Nicolas Cage kiest ze wel uit!

Bekijk de afbeeldingNee, goed is deze film niet. En dat kan wel vaker gezegd worden over de films met Nicolas Cage. Verleden jaar dook hij op in het verhoudingsgewijs flink prijzige Jiu Jitsu. Een nieuwe flop voor Cage? Jazeker.

Met onder meer ook Alain Moussi en Frank Grillo bleek Jiu Jitsu weer een film voor de fans voor dit soort pulp. Er werd maar liefst 25 miljoen dollar in de film gestoken met Dimitri Logothetis (Kickboxer: Retaliation) aan het roer.

Ontvangst en opbrengst
Onder de critici scoort Jiu Jitsu dus erg zwak. Het publiek blijkt dan weer een stuk positiever. Op Rotten Tomatoes staat de film op 26% op de Tomatometer, met een 3.7/10 als gemiddelde beoordeling. Het publiek op RT is dus enthousiaster gezien de 69% (3.8/5) audience score.

Met een productiebudget van $25 miljoen noteerde Jiu Jitsu nog geen miljoen wereldwijd. In de Nederlandse bioscopen heeft de film niet gedraaid. De leeftijd: 16 jaar.

Bekijk de afbeelding
Blu-ray: Jiu Jitsu

Discs: 1 x Blu-ray | Release: december 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39: 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8719372009598 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De schijf van deze uitgave van Jiu Jitsu zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant zien we de filmposter met de bekendste gezichten. De ondertitel luidt "From the darkness, the ultimate fighters rise".

Het wordt opvallend dat de prijzen van dergelijke titels toch erg snel dalen. Op dit moment is deze Blu-ray voor nog geen 9 euro te koop en dat is voor een relatief nieuwe uitgave goedkoop. Dit is overigens nog niet te zien bij de allergrootste releases.

Uiteraard is het wel fijn dat de films nog op schijf verschijnen, aangezien er nog altijd een markt voor blijft. De HD-kwaliteit van de gemiddelde Blu-ray schijf blijkt vaak beter dan de kwaliteit via streaming, zeker als er gebruik wordt gemaakt van een goede Blu-ray speler en de juiste instellingen.

Bonusmateriaal
Dutch FilmWorks komt weer met een kale schijf, dus met alleen de film. Uiteraard zijn er wat trailers ter promotie. Overigens had het best leuk geweest om extra's te zien van achter de schermen, gezien de actie-/vechtscènes.


In Jiu Jitsu wordt de oorlogsheld Jake Barnes uitgedaagd door het buitenaardse wezen Brax. Hij weigert de strijd aan te gaan en zet hiermee de toekomst van de mensheid op het spel. Jake wordt gewond gevangengenomen door een legereenheid die niet in staat is om op eigen kracht deze gevaarlijke indringer te verslaan. De excentrieke Wally bevrijdt Jake en stoomt hem klaar voor een episch gevecht tegen Brax.

Wat vind jij van Jiu Jitsu?

Heb jij Jiu Jitsu durven te kijken? Overigens staat deze nu ook op Netflix. Laat het weten op de gebruikelijke plaats.

NieuwsFilm

meest populair