Blu-ray

'Jiu Jitsu' - Nicolas Cage met samoeraizwaard tegen een soort Predator

Nicolas Cage kiest ze wel uit!

door Bram de Groot om 17:50 in Blu-ray
Nee, goed is deze film niet. En dat kan wel vaker gezegd worden over de films met Nicolas Cage. Verleden jaar dook hij op in het verhoudingsgewijs flink prijzige Jiu Jitsu. Een nieuwe flop voor Cage? Jazeker.

Met onder meer ook Alain Moussi en Frank Grillo bleek Jiu Jitsu weer een film voor de fans voor dit soort pulp. Er werd maar liefst 25 miljoen dollar in de film gestoken met Dimitri Logothetis (Kickboxer: Retaliation) aan het roer.

Ontvangst en opbrengst
Onder de critici scoort Jiu Jitsu dus erg zwak. Het publiek blijkt dan weer een stuk positiever. Op Rotten Tomatoes staat de film op 26% op de Tomatometer, met een 3.7/10 als gemiddelde beoordeling. Het publiek op RT is dus enthousiaster gezien de 69% (3.8/5) audience score.

Met een productiebudget van $25 miljoen noteerde Jiu Jitsu nog geen miljoen wereldwijd. In de Nederlandse bioscopen heeft de film niet gedraaid. De leeftijd: 16 jaar.


Blu-ray: Jiu Jitsu

Discs: 1 x Blu-ray | Release: december 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39: 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8719372009598 | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De schijf van deze uitgave van Jiu Jitsu zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant zien we de filmposter met de bekendste gezichten. De ondertitel luidt "From the darkness, the ultimate fighters rise".

Het wordt opvallend dat de prijzen van dergelijke titels toch erg snel dalen. Op dit moment is deze Blu-ray voor nog geen 9 euro te koop en dat is voor een relatief nieuwe uitgave goedkoop. Dit is overigens nog niet te zien bij de allergrootste releases.

Uiteraard is het wel fijn dat de films nog op schijf verschijnen, aangezien er nog altijd een markt voor blijft. De HD-kwaliteit van de gemiddelde Blu-ray schijf blijkt vaak beter dan de kwaliteit via streaming, zeker als er gebruik wordt gemaakt van een goede Blu-ray speler en de juiste instellingen.

Bonusmateriaal
Dutch FilmWorks komt weer met een kale schijf, dus met alleen de film. Uiteraard zijn er wat trailers ter promotie. Overigens had het best leuk geweest om extra's te zien van achter de schermen, gezien de actie-/vechtscènes.


In Jiu Jitsu wordt de oorlogsheld Jake Barnes uitgedaagd door het buitenaardse wezen Brax. Hij weigert de strijd aan te gaan en zet hiermee de toekomst van de mensheid op het spel. Jake wordt gewond gevangengenomen door een legereenheid die niet in staat is om op eigen kracht deze gevaarlijke indringer te verslaan. De excentrieke Wally bevrijdt Jake en stoomt hem klaar voor een episch gevecht tegen Brax.

Wat vind jij van Jiu Jitsu?

Heb jij Jiu Jitsu durven te kijken? Overigens staat deze nu ook op Netflix. Laat het weten op de gebruikelijke plaats.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Fluffer

Avatar

En zeggen dat Cage ooit een gerespecteerd acteur was , zijn b- filmwerk was meestal nog wel leuk maar het word hoe langer hoe meer niet om aan te kijken.

BillySavastano

Avatar

Tot nu toe toch wel de slechtste film die ik dit jaar heb gekeken, man man man wat een wanvertoning.

Headzz76

Avatar

hihihi budget van 25 mil eurie. 20 daarvan zitten in de trailer......

mcdaktari

Avatar

Het zal Nicolas Cage een zorg zijn. Het enige wat voor hem telt is een inkomen. Hij werkt er toch voor, hij vind zelf ook helemaal niets aan die films maar er moet wel geld op tafel komen. Dat is de reden dat hij zoveel slechte rollen aanneemt las ik onlangs in een artikel ????

Dennis Rietkerk

Avatar

25 miljoen!!!?????? Deze sla ik sws over, man wat een drama trailer!!

Dawgruule

Avatar

Is deze echt zo slecht? Trailer ziet er wel oké uit (door de reviews had ik iets heel anders verwacht)

Montalbano

Avatar

Ik hou zowiezo niet van dit soort films dusja, deze zal ik ook overslaan. Het is erg jammer dat Nicolas Cage tegenwoordig voor deze categorie b- of is het inmiddels c-, films, kiest.
Zou hij geen betere scripts aangeboden krijgen? Jammer, want vroeger waren zijn films het kijken waard.

NieuwsFilm

meest populair