'Avatar: The Last Airbender'-franchise gaat enorm groeien met onder meer een nieuwe film en serie

'Avatar: The Last Airbender'-franchise gaat enorm groeien met onder meer een nieuwe film en serie

De makers van de Nickelodeon-serie mogen een heel eigen studio leiden.

Nickelodeon heeft in een interessante zet besloten een nieuwe studio op te richten: Avatar Studios. Onder dat label zullen bedenkers Bryan Konietzko en Michael Dante DiMartino een heel nieuwe film, maar ook series, ontwikkelen.

Sinds Avatar: The Last Airbender op Netflix staat, is de populariteit van de serie alleen maar toegenomen. Toen Netflix een live-action serie bestelde met de makers van het origineel, waren fans dolblij. Maar de makers stapten op van de reboot en sindsdien waren er veel vragen over de toekomst van de fictieve wereld. Gelukkig weten we nu meer over de nieuwe richting.

Avatar Studios
ViacomCBS heeft namelijk onthuld dat Konietzko en DiMartino Avatar Studios mogen leiden en een heel nieuw team hebben gevonden om nieuwe content in het AvatarVerse te maken.

"We zijn echt enorm dankbaar aan Brian Robbins en Ramsey Naito voor hun enthousiasme en respect voor Avatar en ons als makers. Vanaf het begin hebben ze onze ambitieuze plannen ondersteund en voor een positieve, proactieve werkomgeving gezorgd," aldus het tweetal in een statement.

Dat lijkt een beetje een dis in de richting van Netflix, dat ondertussen doorwerkt aan een live-action serie in de franchise. Hoewel sommigen het gehoopt hadden, lijkt de kans nu kleiner dan ooit dat er alsnog een samenwerking komt met DiMartino en Konietzko.

Het eerste officiële project van Avatar Studios wordt een animatiefilm. De ontwikkeling daarvan begint later dit jaar. De content zal voor een deel op Paramount+ te zien zijn, maar ook voor een deel op Nickelodeon. De intentie is om ook echt volledig nieuwe series te maken.

NieuwsFilm

meest populair