Dringende oproep artsen: "Negeer coronaclaims Gwyneth Paltrow"

Onder meer NHS-voorman Stephen Powis verzet zich tegen de coronahersteltips van de actrice en lifestylegoeroe.

Gwyneth Paltrow heeft een aantal boze artsen op haar dak gekregen vanwege de dubieuze tips die zij op haar lifestyleplatform Goop heeft gedeeld om de langdurige effecten van het coronavirus te bestrijden. Volgens Stephen Powis, de baas van de Britse gezondheidsdienst NHS, kunnen mensen beter maar niet naar Paltrow luisteren.

Gwyneth Paltrow (48) raakte in januari besmet met het coronavirus, waaraan ze naar eigen zeggen serieuze klachten, zoals blijvende vermoeidheid en mist in haar hoofd, overgehouden heeft.

Om deze te verminderen, is de Amerikaanse actrice begonnen aan een keto- en plantaardig dieet zonder suiker en alcohol, waarbij ze niet voor elf uur 's ochtends mag eten. Ook gaat ze regelmatig in een infraroodsauna.

Volgens Paltrow helpen deze dingen goed om de langdurige effecten van het coronavirus aan te pakken. Ze is dan ook dolenthousiast over haar bevindingen, en heeft haar herstelmethode inmiddels aan iedereen aanbevolen via haar site Goop.

Kritiek
Haar tips kunnen echter niet rekenen op de steun van vooraanstaande medici. Onder meer Stephen Powis, medisch directeur van de NHS, heeft de nodige kritiek op Paltrow. "Net als het virus, verspreidt verkeerde informatie zich snel", zo reageert hij tegenover de BBC.

"We raden de oplossingen die Paltrow aanprijst niet aan", vervolgt Powis. "We moeten de langetermijngevolgen van covid serieus nemen en zoeken naar wetenschappelijk onderbouwde oplossingen. Influencers moeten hier verantwoord mee omgaan".

Trendsetter
Eerder deze week kreeg Paltrow ook al kritiek nadat ze zichzelf een trendsetter op het gebied van mondkapjes had genoemd. De actrice claimde namelijk trots vorig jaar februari al een mondmasker in het vliegtuig te dragen.

"Toen verklaarde iedereen me nog voor gek", aldus de acterende onderneemster in een interview met The New York Times. "Ik was er weer eens vroeg bij, maar later werd het natuurlijk alsnog overgenomen door de cultuur".

NieuwsFilm

meest populair